Caută
Close this search box.

Obrăznicie. Un primar PSD înfiinţează o asociaţie de protecţie a drepturilor râmelor

Un primar PSD din judetul Galati va infiinta o asociatie de protectie a drepturilor ramelor. Edilul spune ca in timp ce ramele nu sunt respectate, fiind omorate fara anestezie si fara medic veterinar de pescari, la sacrificarea porcilor de Craciun trebuie sa asiste un veterinar, ceea ce e imposibil.

Laurentiu Gadei, primarul orasului Targu Bujor din judetul Galati, a ales un mod inedit pentru a protesta fata de „nastrusniciile” facute de autoritatile centrale. Zilele urmatoare, el va infiinta o asociatie care va milita pentru drepturile ramelor.

Primarul spune ca ramele mor in chinuri groaznice atunci cand sunt agatate de pescari, in carligele unditelor.

„Nu-i corect fata de alte animale. De aceea, anunt in premiera ca infiintez o asociatie care va milita pentru respectarea drepturilor ramelor. De rame nu se ocupa nimeni, eu sunt pescar si sunt constient de chinurile prin care trec. Ramele sunt eutanasiate de pescari in mod barbar, fara anestezie si fara medic veterinar. Trebuie sa schimbam ceva”, a declarat Laurentiu Gadei, primarul orasului Tg. Bujor.

Ideea de a infiinta o asociatie pentru rame i-a venit primarului in momentul in care a aflat despre ordinul fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, privitor la obligativitatea prezentei unui medic veterinar la sacrificarea porcilor de Craciun. Edilul spune ca regula impusa de autoritatile centrale este imposibil de aplicat.

„Eu ca primar reprezint orasul Tg. Bujor si satele componente Moscu si Umbraresti. Avem multi porci in zona, estimez ca de Craciun vor fi sacrificate intre 300 si 500 de animale. De obicei, porcii sunt sacrificati in acelasi timp, dureaza o saptamana.

Stau si ma intreb cum va reusi un medic veterinar sa ajunga la toate gospodariile. Va fi haos, mi se pare imposibil de aplicat asa ceva. Este o chestie nastrusnica, asta cu porcii.

Noi avem un singur medic veterinar care are un asistent. Eventual, cei doi ar putea sa ramana si la pomana porcului, asa este crestineste, mai ales ca au asistat la sacrificare”, a precizat Laurentiu Gadei.

O alta prevedere care a starnit nemultumirea taranilor stabileste ca o gospodarie nu poate avea mai mult de cinci porci, indiferent de varsta sau de greutatea lor. Altfel spus, o purcea care fata mai multi purcei il va obliga pe proprietar sa declare animalele si sa se inregistreze la Registrul Comertului, devenind astfel o mini ferma. In ordinul fostului ministru al Agriculturii nu se spune cum vor fi sanctionati cei care nu respecta noile reguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri