Caută
Close this search box.

OFICIAL. Orban trimite la Bruxelles doi candidați de comisar european

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că trimite la Bruxelles două propuneri de comisar european pentru Transporturi: eurodeputații PNL Adina Vălean și Siegfried Mureșan.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, după ședința de guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis, că propunerile României pentru postul de comisar european sunt Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

”După consultarea președintelui Klaus Iohannis, am luat decizia împreună să trimitem către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doi candidați pentru funcția de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean”, a anunțat șeful Executivului.

Ludovic Orban va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audieri în comisiile de specialitate, conform legii.

Anterior anunțului făcut de premierul Orban, coordonatoarea comisiei Transport a Parlamentului European, Karima Delli, declarase că această comisie îl va audia pe candidatul român pe 14 noiembrie, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri