Caută
Close this search box.

Orban: Vom coopera cu R. Moldova doar dacă va fi instalat un Guvern proeuropean

ludovic orban

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, marţi, că decizia de demitere prin moţiune de cenzură a Guvernului Maia Sandu ridică extrem de multe semne de întrebare cu privire la evoluţia ulterioară a Republicii Moldova.

Orban a arătat că disponibilitatea Executivului român de a coopera cu un Guvern moldovean, care nu va oferi garanţii serioase pentru o democraţie autentică, va fi foarte mică.

“Am luat act cu profundă îngrijorare de decizia Parlamentului Republicii Moldova de a demite prin moţiune de cenzură Guvernul Maia Sandu. Blocul ACUM şi Guvernul condus de Maia Sandu au reprezentat o garanţie a respectării democraţiei, a drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor Republicii Moldova şi o garanţie pentru procesul de integrare îFn Uniunea Europeană pornit de fraţii noştri de dincolo de Prut. Decizia de a da jos Guvernul Maia Sandu ridică extrem de multe semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a Republicii Moldova, iar în ceea ce ne priveşte o să continuăm orice program de susţinere a cetăţenilor din Republica Moldova, dar dacă nu vom avea garanţia învestirii unui Guvern proeuropean, care să confere garanţii serioase pentru o democraţie autentică în Republica Moldova şi care să reprezinte interesele cetăţenilor Republicii Moldova, disponibilitatea noastră de cooperare cu un Guvern care să nu ofere aceste garanţii va fi foarte mică”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a atras atenţia iniţiatorilor moţiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului Maia Sandu că “au pornit pe un drum care nu duce spre o destinaţie benefică pentru cetăţenii moldoveni”.

“Vom privi cu extrem de mare atenţie orice fel de pas ulterior care va fi făcut în Republica Moldova”, a precizat Orban.Vvv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri