Caută
Close this search box.

Orlando Teodorovici se gândeşte la suspendarea lui Klaus Iohannis

orlando teodorovici

Presedintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a amenintat ca PSD ca actiona „impotriva oricarui fel de derapaj al unui om politic”.

El a sugerat ca PSD are in vedere inclusiv varianta suspendarii din functie a lui Iohannis, proaspat castigator cu un scor urias al alegerilor prezidentiale.

„PSD este singurul partid romanesc. Orice fel de derapaj al unui om politic, este obligatia noastra morala sa fie facuta o actiune in acest sens”, a declarat Teodorovici, intrebat de Mircea Badea daca se va lua in calcul eventuala suspendare a lui Klaus Iohannis.

Teodorovici si Gabriela Firea s-au aratat extrem de deranjati de declaratia lui Klaus Iohannis, dupa anuntul rezultatelor exit poll, privind crearea unei noi majoritati parlamentare.

„Este un pic mai complicat de realizat dezideratul unei noi majoritati in Parlament. Totusi, PSD are un numar mare de parlamentari, nu se pune problema ca un numar mare de colegi sa dezerteze”, a declarat Firea.

Cei doi au anuntat ca va urma o „analiza” in partid a rezultatului obtinut de Viorica Dancila.

„Cum e posibil sa ai o guvernare buna, sa duci legi foarte bune si totusi partidul sa piarda din viteza? A fost mai puternic mesajul negativ impotriva partidului”, a spus Firea.

„Oamenii spun ca am facut lucruri bune”, a completat Teodorovici. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca se va implica in crearea unei noi majoritati parlamentare.

„Acum, dupa aceasta victorie, sunt multe lucruri de facut, sunt multe lucruri de reparat. Ma voi implica pentru a crea o noua majoritate, o majoritate compusa din partidele democratice care vor duce Romania spre modernizare, spre europenizare, spre Romania normala.

Si va promit inca un lucru: voi fi un presedinte total implicat pentru Romania. Este o infrangere semnificativa pentru PSD, dar trebuie sa fim realisti. Am castigat o lupta importanta, dar razboiul inca nu a fost castigat. Este nevoie sa mergem la vot si la locale, si la parlamentare.

Abia atunci cand PSD e trimis in Opozitie vom putea face ce ne-au cerut azi romanii. Abia atunci vom putea sa facem Romania normala, Romania asa cum ne-o dorim noi, cu totii.

In Romania normala vor fi si trebuie sa fie alegatorii liberali, vor trebui sa fie alegatorii USR-PLUS, PMP, UDMR si da, trebuie sa fie si alegatorii PSD. Eu nu am un razboi cu alegatorii PSD, eu am un razboi cu PSD care incearca sa se cramponeze de putere in judete, in comunitati si de aceea va invit, dragi romani, sa ramaneti conectati, mergeti in continuare la vot in numar mare. Este extrem de important”, a afirmat Iohannis, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, potrivit carora actualul sef al statului a castigat un nou mandat la Cotroceni.

El a tinut sa sublinieze ca nu exista „mai multe Romanii”.

„In Romania normala trebuie sa aiba loc si cercetatorii, si medicii, si muncitorii de pe santiere si totii romanii din diaspora, si pensionarii care vor sa fie respectati.

Vedeti ca nu exista mai multe Romanii, asa cum eronat clameaza unii, exista o singura Romanie, Romania noastra a tuturor si cu totii trebuie sa punem umarul pentru a construi Romania normala si ne vom implica cu totii si vom crea o noua majoritate parlamentara impreuna cu toate partidele democratice si va promit ca vom crea impreuna Romania normala pe care si-o doresc toti romanii”, a transmis seful statului.

El a avut un mesaj si pentru presedintele PNL, premierul Ludovic Orban. „Domnule prim-ministru, spre Romania normala!”, i-a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri