Caută
Close this search box.

Patronul firmei de deratizare din Timișoara, cercetat şi pentru trafic de produse toxice

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, marţi, că patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei din municipiul reşedinţă este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

„Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Timiş din data de 19 noiembrie, confirmată prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice (…).

În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia – GASTOXIN, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Organele de cercetare penală au dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19 noiembrie ora 3,30”, arată prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip.

Luni, procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul tragediei de la Timișoara, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit după ce în blocul în care locuiau a fost făcută deratizare. Reprezentanții autorităților au depistat prezența în imobil a unei substanțe neurotoxice și au fost identificate încă două locații la care a făcut deratizare aceeași firmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri