Caută
Close this search box.

Pe cine PLANTASE la Ministerul Muncii Lia Olguţa Vasilescu

olguţa vasilescu

Lista cu pesediștii plantați de Olguţa Vasilescu prin consiliile de administrație este exemplară. De exemplu, Cristian Vasilcoiu, odinioară jurnalist craiovean, devenise specialist în pielărie.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a demis o serie de reprezentanți ai ministerului în diverse consilii de administrație, între care se aflau Cristian Vasilcoiu, fostul consilier al Olguțăi Vasilescu, și Ion Gibescu, director de cabinet al fostului ministru.

„Transparență totală în cheltuirea banilor publici. Despre angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale în Consilii de Administrație. Public lista lor, așa cum m-am angajat că fac încă de la audierea din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare.

De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării.

Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare. Am rezolvat eu lucrurile”, a anunțat Violeta Alexandru.

Ea precizează că indemnizația la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale, singurul din listă aflat în subordinea directă a ministerului, este 1709 Lei/ lună, iar pentru toate celelalte a solicitat informațiile Ministerului Educației și le va publica îndată ce le primește.

Un răspuns

  1. Va fac cunoscut ca pe I.Gibescu nu l-a plantat nimeni in Mmuncii. A venit in minister in 1985 de la Danubiana (ing. chimist sef sectie vulcanizare anvelope si a preluat activitatea de aplicare a salarizarii in domeniul industriei chimice si petrochimice, eu fiind trecut la aplicarea salarizarii in ministerele minelor, petrolului si geologiei. Acest om ,,plantat,, ca si mine, dupa 1990, a avut peste 100 de ministrii si secretari de stat, de toate categoriile/genurile, el fiind cel mai bun specialist din domeniul salarizarii. Va informez ca, fara exceptie, functionarii publici ai ministerului muncii, nu au fost membri ai unor lichele politice. Sinistra mmuncii din prezent, procedeaza la fel ca si sinistrii anteriori in sensul ca, ongisti lor detasati, contractuali fara creier (vezi pe ala care acum o luna a blocat o parcare), vaneaza orice banut in plus fata de salariul nemeritat. Contractualii astia pleaca de regula, conform legii, odata cu plecarea sinistrului care i-a numit pe la cabinete. Chestia pe care prezenta sinistra a mmuncii o defineste ca ,,transparenta in cheltuirea banilor publici,, este o afirmatie sinistra, aceste indemnizatii nefiind platite din banii mmuncii, fara a mai vorbi de finantarea activitatii de cercetare. De regula aceste sugative pleaca odata cu sinistrii care i-au numit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri