Caută
Close this search box.

Pensionarii pot primi tichete de masă. Care sunt condițiile

Pensionarii care nu folosesc biletele de călătorie cu trenul primite gratuit anual le-ar putea schimba cu tichete de masă.

Un grup de parlamentari a depus o inițiativa legislativă care prevede că pensionarii care nu folosesc cele 6 tichete de călătorie compensate cu trenul la care au dreptul anual să le poată schimbă cu tichete de masă. Este vorba de valorificarea tichetelor de călătorie gratuite cu trenul într-un alt mod, scrie  dcbusiness.ro

„ Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

„De aceste tichetele de masă vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai precizează inițiatorii proiectului legislativ.

Potrivit modificării legislative, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, ele  pot fi compensate cu tichete de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri