Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a devoalat pe 14 noiembrie efectele nocive ale guvernării PSD asupra bugetului de stat, respectiv asupra economiei României. Pe cale de consecință, liberalul a anunțat că ia în calcul „sesizarea procurorilor pentru săvârşirea, de către fostul guvern, a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în domeniul financiar”. În opinia ministrului de Finanțe, „ce s-a întâmplat în ultimii trei ani reprezintă o subminare a economiei naţionale”.

„În ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei româneşti. În ultimii trei ani, datele din buget au fost schimbate discreţionar pentru a acoperi ilegalităţile făcute şi bugetul a fost transformat dintr-un instrument aflat în slujba economiei naţionale într-unul aflat în slujba partidului. Tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani a fost premeditat de PSD care a ţinut bugete paralele. Eu nu voi arunca asupra cetăţenilor povara unei guvernări dezastruoase. De aceea, analizez sesizarea procurorilor pentru săvârşirea, de către fostul guvern, a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în domeniul financiar. În opinia mea, ce s-a întâmplat în ultimii trei ani reprezintă o subminare a economiei naţionale”, a declarat Cîțu.

Amintim, de altfel, că fostul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, recunoștea pe 5 noiembrie, fără niciun stres, că a făcut prăpăd la buget: „În fondul de rezervă nu sunt bani”.

Treptat, începe să se contureze tabloul devalizării bugetului României și a fondului de rezervă, în centrul atenției fiind fostul premier Viorica Dăncilă, respectiv fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici.

La doar o zi după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunța că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional care a devalizat bugetul de stat, apare prima plângere penală, la DNA, împotriva fostului premier Viorica Dăncilă și împotriva fostului ministru al Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici.

Concret, președintele clubului de fotbal Progresul București, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus vineri, 15 noiembrie, o plângere penală la DNA împotriva următoarelor persoane: Viorica Dăncilă, Eugen Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Covaliu Mihai, Cosac George, Ion Țiriac, Marky Jeno.

Pe 9 noiembrie, antrenorul de tenis Marius Vecerdea semnala pe Facebook deturnarea sumei de 340 de mii de dolari din fondul de rezervă al României către Marky Jeno, cetățean străin din Ungaria, proprietar și director al turneului internațional de tenis – Bucharest Open, organizat la Arenele BNR din București în perioada 15-21 iulie 2019.

294 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here