Caută
Close this search box.

PLANTĂRILE de la CNAIR făcute de CUC pot fi ANULATE de noul ministru al Transporturilor

lucian bode

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a declarat marti referitor la demiterea membrilor provizorii ai Consiliului de Administratie al Companiei de Drumuri si numirea altor membri cu mandat de patru ani ca va verifica daca s-a respectat procedura, iar in caz contrar o va anula.

„Am discutat si despre acest lucru (cu fostul ministru al Transporturilor Razvan Cuc – n.r .). O sa verific daca s-a respectat procedura, iar in caz contrar am toata determinarea sa anulez acest proces”, a afirmat Bode.

La randul sau, Razvan Cuc sustine ca numirea noilor membri ai Consiliului de Administratie a reprezentat o procedura legal desfasurata, pentru care „au fost cheltuiti niste bani” si era normal sa se inchida procedura.

„Sunt niste proceduri legale. Nu s-a intamplat absolut nimic. Am vazut ca domnul prim ministru (Ludovic Orban – n. r.) minte de la tribuna Parlamentului cu nerusinare vizavi de faptul ca ar fi intrat Narcis Neaga (fostul director general al CNAIR – n. r.) in Consiliul de Administratie, lucru total neadevarat. A fost o procedura legal desfasurata, pentru care au fost cheltuiti niste bani. Nu stiu sa va spun suma, dar este o procedura pentru toate companiile. Se face o procedura de selectie, iar normal era sa se inchida procedura. Nu puteam sa lasam o procedura nefinalizata”, a explicat Cuc, intrebat de jurnalisti de ce s-a facut aceasta procedura exact in ultima sa zi de mandat in fruntea Ministerului Transporturilor.

El a sustinut ca nu putea pleca din minister fara sa inchida procedura, ca sa nu fie luat la intrebari de ce s-au cheltuit banii pe aceasta procedura de selectie a noilor membri ai CA fara sa fie finalizata.

Intrebat cum a fost posibil ca un fost director financiar al CNAIR, care si-a pierdut functia odata cu restructurarea companiei si aparitiei noii organigrame sa devina membru al CA, Razvan Cuc a raspuns: „El, daca accepta acel mandat, va fi un membru neexecutiv. Nu l-a selectat ministrul Transporturilor. Este o companie care selecteaza, este un concurs de selectie, este un interviu, este o selectie de dosare”.

„Trebuia procedura inchisa. Eu nu puteam sa plec din minister si sa las o procedura deschisa, fara sa se dea o solutie. Daca venea cineva si spunea: ‘Domnule, de ce ati cheltuit banii fara sa finalizati procedura? Ca sa faci o procedura de selectie dureaza cateva luni. Nu se poate face selectia in doua zile. Selectia se face de catre o firma specializata, se depun dosare, se face un lung sir de criterii pe care trebuie sa le indeplineasca cei care participa”, a sustinut acesta.

Fostul ministru a admis ca nu exista un termen-limita pentru incheierea acestei proceduri, dar a spus ca nu a vrut sa lase „absolut nimic in minister intr-o suspensie”.

„Eu nu am vrut sa las absolut nimic in minister intr-o suspensie si am vrut sa finalizez. Asa cum le-am lasat foarte multe proiecte, asa am vrut sa finalizez si aceasta procedura”, a subliniat Cuc.

Luni, reprezentantii Ministerului Transporturilor in Adunarea Generala a Actionarilor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au aprobat revocarea membrilor provizorii ai CA, respectiv Teodor Narcis Godeanu, Georgeta Bumbac, Bogdan Pascu, Ion Iordachescu si Costin Mihalache, ca urmare a finalizarii procedurii de selectie a administratorilor. De asemenea, au fost numiti pe o perioada de patru ani noii membri ai CA al CNAIR, respectiv: Georgeta Bumbac, Bogdan Pascu, Costin Mihalache, Ionut Laurentiu Masala si Mihut Marius Pitigoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri