Caută
Close this search box.

Ponta, acuzat că o ia pe urmele lui Dragnea. Reacţii în PSD, după pierderea guvernării

victor ponta

Deşi au în continuare cei mai mulţi parlamentari, social-democraţii sunt oficial în opoziţie. Încă şefa lor, Viorica Dăncilă a strâns la partid câţiva lideri, ca să analizeze împreună cum se vede în sondaje, plecarea de la Palatul Victoria.

Victor Ponta a fost al doilea mare perdant al zilei de luni, iar cei şapte parlamentari care au trădat PRO România şi au votat Guvernul Orban, l-au acuzat marți că a devenit un lider după modelul lui Liviu Dragnea.

Întâlnire de urgență la sediul PSD

După ce şi-au predat mandatele, toţi miniştrii PSD ar fi trebuit să dea o fugă până la sediul central al partidului, unde îi aştepta Viorica Dăncilă. Au ajuns doar fostul şef de la Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, şi cei din stafful de campanie. Aceştia au comandat sondaje noi, pentru a afla cum a perceput publicul ieşirea de la guvernare.

Surse din interiorul PSD susţin că Viorica Dăncilă a pierdut între 4 şi 6 procente după ce a Parlamentul a votat moţiunea de cenzură, iar social-democraţii se aşteaptă că plecarea de la Palatul Victoria să aibă acelaşi efect electoral. În aceste condiţii, PSD riscă să nu intre în turul doi al alegerilor prezindentiale.

“Război” în Pro România după votul de învestitură

Social-democraţii nu sunt însă singurii care par înfrânţi. Victor Ponta a suferit o înfrângere usturătoare după ce un sfert dintre parlamentarii săi nu i-au respectat decizia de a nu intra luni în sala de plen şi au votat cabinetul Orban. Nemulţumiţii s-au coalizat în jurul fostului premier, Mihai Tudose, care l-a acuzat pe Ponta că, după modelul autoritar al lui Liviu Dragnea, nu respectă nicio părere care nu corespunde “liderului unic”.

Mihai Tudose: ”În condițiile în care toooooate “negocierile” duse de Victor în ultimul timp (absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea ProRomânia nu-ți împărtășesc ,,strategiile”…. nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm….”

Fostul premier a replicat.

Victor Ponta: “Sigur că sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat şi apărat în toate situaţiile nu au rezistat azi în fața presiunilor – şi că au ales să lupte împotriva ProRomania, a propriilor convingeri şi împotriva mea”.

Victor Ponta a anunţat că îi va exclude din partid pe cei care au trădat, deşi statutul nu prevede o astfel de sancţiune. Potrivit unor surse, aceştia intenţionează să îşi dea demisiile din funcţiile deţinute în Parlament, însă abia după alegerile prezidenţiale vor decide cu cine se vor alia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri