Caută
Close this search box.

Portret de președinte PSD: FĂRĂ OCUPAȚIE la 29 de ani, a făcut o facultate privată neacreditată

Președintele Camerei Deputațior, Marcel Ciolacu, este actualul președinte interimar al PSD și unul dintre candidații cu cele mai mari șanse la șefia definitică a partidului. Activitatea educațională și profesională „îl recomandă” formidabil pentru acest post.

Primul șoc pe care îl ai când te uiți pe cv-ul lui Ciolacu este că a început să lucreze târziu. Ciolacu s-a născut în anul 1967 și spune că, în 1996, a devenit consilier local în Municipiul Buzău. Avea 29 de ani.

A fost consilier până în 2000, an în care devine consilier județean. Între 2004 și 2008 este viceprimar al municipiului Buzău, între 2008 și 2012 este consilier local în Buzău, iar între 2008 și 2012, din nou, este viceprimar al aceluiași oraș. În timp ce era viceprimar al municipiului Buzău, Ciolacu spune că a fost Consilier juridic la S.C.Alcom S.R.L și Director Executiv, Urbis Serv S.R.L., conform jurnaliștilor de la Newsweek România.

La o școală neacreditată

Mai interesantă este școala făcută de Ciolacu. Acesta a urmat o facultate privată care nu era acreditată.

În 1991 se înscrie la Universitatea Ecologică. A terminat Facultatea de Drept în anul 1995, la vârsta de 28 de ani. Facultatea de Drept din Universitatea Ecologică a primit Autorizare provizorie în mai 1995. Ciolacu a terminat facultatea în anul în care instituția de învățământ superior a primit, oficial, autorizația provizorie de funcționare.

Aspect confirmat de Universitate într-un răspuns pentru Newsweek România:  „Programul de studii universitare de licență/specializarea Drept (IF – învățământ cu frecvență) din cadrul Universității Ecologice din București a fost autorizat să funcționeze provizoriu în anul 1995, conform prevederilor Hotărârii Guvernului României (HG) nr. 568 din 1995”.

Din politică, la studii

În 2003, revine la Universitatea Ecologică unde urmează un master în „Economia dezvoltării locale”. În timp ce studia la București, Ciolacu era consilier județean la Buzău.

Universitatea Ecologică a fost clasată in categoria Universitatilor Centrate pe Educatie (categoria a III-a). Mai multe programe universitare au fost încadrate în „categoria E”, ultima.

În 2010, facultatea a fost acuzată că a emis diplome false.

Evaluările instituționale efectuate de ARACIS se derulează începând cu anul 2007. Rezultatele evaluărilor instituționale la care a participat Universitatea Ecologică din București sunt următoarele:

– 30.07.2009  calificativ „Încredere”;

– 24.02.2016 calificativ „Lipsă de încredere”; –

– 29.03.2018 calificativ „Încredere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri