Imediat după alegeri au loc două feluri de petreceri, cum e și firesc. Unele de bucurie, altele de necaz, dar vinișorul și țuiculița sunt la fel de apartinice și de eficiente în ambele variante. Iată că, din fericire mai există în societatea noastră valori care transcend politica.

La un astfel de chefuleț, nu mai știu exact din care categorie, vine multă lume. Unii au fost chemaţi, alţii au aflat de la televizor, iar ultimii sosiți treceau pur şi simplu pe stradă şi-au văzut numeroși inși cu pahare. Nu există vreme atât de urâtă, ori treabă atât de urgentă să nu poată fi amânată la vederea unor inși cu pahare.

În mulţime se întâlnesc doi participanți. E aproape de miezul nopții, când după atâta încordare electorală începe să se stingă dragostea față de alegător, până și din sufletele devotate, dar mai ales din cele cele nevotate. Protocoalele viitoare deja ţin loc de amiciţie sinceră, iar amabilitatea prinde niște chiciură.

Toţi cei care se ating în plăcuta busculadă, fie ei simpli membri de partid sau staruri, se pomenesc înveşmântaţi în argintul şi mărgăritarele funcțiilor ce-or să vină. Unele bariere cad, altele se ridică, iar duhul tocmelilor, ca un abur cu delicios parfum de tocăniţă, este expirat de unul pentru a fi inspirat de celălalt. Citește textul integral AICI

629 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here