Caută
Close this search box.

Premierul Orban și ministrul Transporturilor, pe șantierul Magistralei 5. Când va fi deschis metroul din Drumul Taberei

Metrou

Premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Transporturilor, au mers, vineri, pe șantierul Magistralei 5.

Linia metroului din Drumul Taberei e posibil să fie deschisă în iunie 2020, a spus Orban.

Conform celor discutate cu conducerea Metrorex, directorii companiilor care au contracte cu metroul pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii, practic metriul poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie. Astea sunt angajamentele care sunt luate de constructori.Am convingerea în moemntul de faţă că constructorii au toate condiţiile pentru a finaliza lucrările în termenele care au fost convenite, Atât condiţiile procedurale, cât şi condiţiile contractuale şi financiare pentru a putea finaliza la termen„, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Premierul a justificat întârzierile prin problemele apărute la staţia de metrou Parcul Drumul Taberei şi la staţia Academia Militară.

Din staţiile de metrou, mai sunt 4 staţii care trebuie finalizate, au existat probleme de diferite naturi la staţia Parcul Drumul Taberei unde au fost necesare lucrări de deviere, unde am înţeles că a existat o întârziere din cauza imposibilităţii de a avea acces la Parcul Drumul Taberei care era în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. De asemenea mai e o problemă tehnică legată de coborârea nivelului pânzei de apă freatică între staţia Parcul Drumul Taberei şi Drumul Taberei. De asemenea, trebuie finalizate lucrările la staţia eroilor şi la staţia Academia Militară, unde sunt necesare şi lucrări de altă natură„, a explicat Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri