Caută
Close this search box.

Prețurile la carburanți, la gaz și la energie electrică ar urma să scadă în 2020

Prețurile la carburanți, la gaz și la energie electrică ar urma să scadă în 2020, odată cu eliminarea taxelor impuse de fosta guvernare. Actualul Executiv anunță că primul pas va fi desființarea supraccizei la carburanți.

„În ultimii ani, marele păcat al guvernărilor a fost instabilitatea legislativă în domeniul fiscal, modificările repetate peste noapte ale Codului fiscal şi ale Codului de procedură fiscală. A adus societatea într o stare de bulversare”, a declarat Ludovic Orban, la conferinţa „Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”, organizată de Curs de Guvernare.

El a declarat că Guvernul PNL va corecta prevederile Ordonanţei 114. „Noi am spus din capul locului că într-adevăr vrem să facem câteva corecţii la Ordonanţa 114, un act normativ criminal care creează probleme în toate domeniile. Încercăm să reparăm ce se poate repara, să anulăm toate taxele tâmpite. Noi cumpărăm gaz şi energie electrică la preţ aproape dublu – vorbim de companii, nu de cetăţean –, faţă de preţul la care e cumpărat de naţiunea germană. Cum să fim competitivi? Am ajuns să impunem nişte preţuri la gaz şi la energie electrică absolut aberante, care nu au nicio legătură cu costurile şi cu piaţa europeană. Nu ne putem atinge de reglem din domeniul construcţiilor, care nu ar fi trebuit introduse, dar au provocat consecinţe, a crescut toată grila de salarizare”, a precizat premierul.

Ludovic Orban a menţionat că trebuie desfiinţată supraacciza la combustibili.

„A fost o mare prostie şi, deşi astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunţăm la ea. Vom face o analiză”, a menţional el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri