Caută
Close this search box.

Proces incredibil. Poliția contra Poliția, în România!

poliţia constanţa
Magistrații din Iași urmează să judece un proces civil în care Poliția Română se confruntă în instanță tot cu Poliția Română, tema fiind anularea unei dispoziții mai vechi emisă de conducerea IGPR în altă cauză. Totul a plecat de la un comisar de polițe ieșean care a cerut, prin instanță, un spor de fidelitate.

Proces inedit pe rolul Tribunalului Iași. Reprezentanții IGPR s-au dat, în principiu, singuri în judecată. În fapt, aceștia l-au chemat în fața instanței pe un comisar ieșean.

Conform bzi.ro, reclamanții le cer magistraților din cadrul Tribunalului Iași să dispună anularea unei decizii luate tot de ei. „Solicităm anularea dispoziției IGPR de pe data de 1 aprilie 2019, prin care se constată că comisarul Minciună Constantin Cristi beneficiază de sporul de fidelitate în procent de 20 la sută, începând cu data de 1 februarie 2014. Cerem și suspendarea dispoziției respective”, au precizat, în cererea adresată instanței, cei de la IGPR.

Potrivit sursei citate, totul a început în de 14 martie 2018, când comisarul ieșean a dat în judecată IPJ și IGPR, cerând acordarea sporului de fidelitate conform vechimii pe care o are, respectiv de peste 20 de ani. Tribunalul Iași a admis acțiunea în contradictoriu cu IPJ, dar a respins-o în contradictoriu cu IGPR. Ulterior, decizia a fost contestată. Potrivit celor de la IGPR, Curtea de Apel Iași a admis recursul IPJ și l-a respins pe cel al IGPR. Reclamanții au precizat că judecătorii au respins cererea formulată de comisarul ieșean în ceea ce privește pretențiile sale de după data de 1 noiembrie 2015.

Astfel, conform reclamanților, doar IPJ Iași a fost obligată de instanță la acordarea sporului de fidelitate de 20 la sută, către comisar, dar numai pentru perioada 9 aprilie – 31 octombrie 2015. Reclamanții au adăugat că a fost pusă în aplicare acordarea sporului către comisarul ieșean. Dar, după efectuarea unor verificări, s-a constatat că temeiul juridic în baza căruia au pus în aplicare acordarea a fost unul eronat. Așadar, cei de la IGPR au admis acordarea sporului de fidelitate pe baza unor sentințe emise într-un alt dosar, pe numele unui alt angajat.

Primul termen al procesului în contencios administrativ și fiscal a fost stabilit de instanță pentru data de 3 decembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri