Caută
Close this search box.

PSD se autoinvită la mega-dezbaterea lui Klaus Iohannis

klaus iohannis

Dezbaterea electorală cu jurnalişti, analişti şi comentatori politici anunţată de preşedintele Iohannis va avea loc marţi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I, conform SNSPA care a propus acest ”spaţiu neutru”. De partea sa, purtătorul de cuvânt al PSD sugerează că Viorica Dăncilă ar putea lua și ea parte la această dezbatere.

Nou schimb dur de replici între PSD și PNL după ce purtătorul de cuvânt al social democraților a lăsat să se înțeleagă că PSD vrea foarte mult ca Dăncilă să participle la dezbaterea de marți, 19 noiembrie, deși nu a fost invitată. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că PSD se agață cu disperare de ideea ca Dăncilă să participe la o dezbatere directă deși aceasta i-a fost clar refuzată de președintele în funcție care o acuză că ”a lovit la temelia statului de drept”. PSD s-a plâns că nici măcar presa nu are detalii despre dezbatere…În replică, PNL spune că a așteptat anunțul SNSPA înainte de a comunica detaliile exacte ale discuției. Vă reamintim, sâmbătă, 16 noiembrie, SNSPA a anunțat că propunerea sa pentru ca dezbaterea să se țină la Biblioteca Centrală Universitară a fost acceptată. Instituţia subliniază importanţa comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esenţiale privind modul în care funcţionează instituţiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Preşedintelui României, precum şi direcţiile şi priorităţile care pot contribui la viitorul ţării. Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părţile implicate în organizarea acestui eveniment.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna aceasta că va organiza o dezbatere, marţea viitoare, alături de politologi, formatori de opinie şi jurnalişti. „Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, spune el. Anterior, el a explicat de ce nu acceptă o dezbatere cu Viorica Dăncilă. „De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD-ului? Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru dat jos prin moţiune de cenzură, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul în jurul unor persoane cu probleme penale. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor, doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri