Caută
Close this search box.

Remus Borza susține ideea unei reforme constituționale

remus borza

Deputatul Remus Borza consideră că România are nevoie de o reformă constituțională, primul pas fiind convocarea unui nou referendum.

”Trebuie să ieșim din această republică semiprezidențială atât de toxică, atât de nocivă, care a generat numai conflicte și disfuncționalități.

Trebuie să apelăm la o consultare populară, să decidă poporul: ori republică prezidențială ca în America și ne încolonăm în spatele președintelui și-i dăm onorul – iar românul este construit după un calapod rusesc și e nostalgic după un ”tătuc” și va vota pentru acest tip de republică care dă automat mai multă autoritate președintelui, care devine și șeful Guvernului – sau, dacă suntem europeni, să optăm pentru o republică parlamentară, ca în Germania, unde președintele e doar de poză, iar puterea este în mâinile prim-ministrului.

Lucrurile acestea trebuie limpezite. Nu mai putem sta într-o logică a confruntării, a intoleranței care ne macină pe interior, ne golește de resurse, ne demoralizează ca indivizi, ne demobilizează”, a declarat Remus Borza la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri