Caută
Close this search box.

Rusia, declarație de război la granița cu România

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului evocă posibile „consecinţe” dacă liderul rusofililor bulgari, acuzat de spionaj în favoarea Moscovei, va fi persecutat de autorităţile de la Sofia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat astăzi guvernul de la Sofia asupra urmărilor deosebit de negative pe care le-ar putea avea eventuala persecutare a lui Nikolai Malinov, fost deputat socialist bulgar și liderul mișcării „Rusofilii” din Bulgaria.

Ieri, la Kremlin, cu ocazia Zilei Unității Populare, Nikolai Malinov, alături de cetățeni din mai multe țări, a primit din mâinile președintelui Vladimir Putin Ordinul Prieteniei pentru merite deosebite în dezvoltarea legăturilor dintre popoarele rus și bulgar, cea mai înaltă distincție conferită străinilor.

În septembrie, Malinov a fost arestat sub acuzația de spionaj în favoarea Rusiei prin colectarea de date și studii analitice pentru două organizații rusești apropiate puterii și serviciilor secrete, ca și pentru spălare de bani. Peste puțin timp, el a fost eliberat pe cauțiune. Malinov a respins acuzațiile, declarând că toate activitățile au fost legale. Dmitri Peskov a declarat că decorarea lui Nikolai Malinova sub nici o formă nu poate și nu trebuie să fie motiv de persecuții. La ceremonia solemnă de la Kremlin, Malinov a declarat că organizația sa numără peste 35.000 de membri, care se ocupă de promovarea limbii și culturii ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri