Caută
Close this search box.

Se întâmplă imposibilul: Avem o secție de votare cu 240 la sută prezență

Prezenţa la urne în şapte secţii de vot din mediul rural din judeţul Olt a fost duminică la ora 18,00 de peste 100%, iar la una din aceste secţii participarea la vot a fost de peste 240%, potrivit datelor publicate de BEC.

Cea mai mare prezenţă la urne – 240% – s-a înregistrat până la ora menţionată în secţia 130 Moţoeşti din comuna Bărăşti, unde au votat 35 dintre cele 55 de persoane înscrise în lista permanentă şi 97 de persoane pe lista suplimentară.

Prezenţă de peste 100% s-a mai înregistrat în trei din cele patru secţii din comuna Coloneşti, localitate în care participarea la vot este până acum de 106,83%, în secţia numărul 331 Mirceşti din comuna Tătuleşti (120%), în două secţii din comuna Topana (Cândeleşti -107,79 %, Ungureni – 101,04 %).

În localităţile unde prezenţa la urne este de peste 100% această participare ridicată la vot este explicată de autorităţile locale prin faptul că duminica în aceste comune sunt venite în vizită la rude multe persoane din Argeş sau judeţe învecinate.

Comuna Coloneşti este traversată de DN65, o altă explicaţie posibilă pentru votul pe liste suplimentare fiind că au mers la urne în această comună persoane aflate în tranzit.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, Marius Filip, pentru secţii de votare cu prezenţă de peste 110% a fost suplimentat duminică numărul buletinelor de vot, cu câte 100, de la secţii din Scorniceşti.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri