Caută
Close this search box.

Șerban Nicolae recidivează cu referințele naziste la adresa președintelui Iohannis

Şerban Nicolae

Senatorul PSD Șerban Nicolae, cunoscut pentru derapajele sale cu referințe naziste la adresa președintelui Iohannis și pozițiile antioccidentale, a recidivat vineri, numindu-l pe șeful statului ”gauleiter” – apelativ utilizat pentru un conducător al unui district din Germania nazistă sau al unui teritoriu aflat sub ocupație nazistă.

Atacul senatorului PSD vine în contextul intensificării mesajelor cu caracter xenofob din partea mai multor lideri social-democrați.

Astfel, în urmă cu două zile, Cristian Misăilă, primarul PSD din Focșani, a postat pe contul de Facebook un mesaj puternic xenofob, acuzând că ”au ajuns străinii să ne conducă țara”. El enumeră numele câtorva lideri liberali sau din USR și scrie ”Felicitări SRI”.

Este al doilea mesaj xenofob în două zile folosit de PSD pentru mobilizarea votanților înaintea alegerilor prezidențiale de duminică.

PSD a mai folosit același mesaj de campanie anti-străini și la alegerile prezidențiale din 2014, când Klaus Iohannis l-a înfrânt pe Victor Ponta.

Postarea integrală pe Facebook a lui Șerban Nicolae:

Fără voința românilor, fără alegeri democratice, guvernul Orban Omul-Foarfece a preluat frâiele Puterii. Rețeta e verificată și încă funcționează. Ca acum trei sute de ani, s-au milogit târându-se în fața stăpânilor, au dus peșcheșuri grase la Înalta Poartă și au făgăduit averile Țării, dar au căpătat firmanul dorit. Gauleiterul rânjește satisfăcut. Și stăpânii lui sunt mulțumiți și sigur o să-și țină promisiunile. Prăpădul poate începe! Aurul, pădurile, gazele, energia electrică, întreaga vistierie a Țării, totul poate fi acum dat fără opreliște și fără rușine. Pentru români vor urma biruri și taxe noi, impozite mărite și venituri tăiate. Promisiunile neofanarioților sunt mari iar stăpânii lor nu se joacă.

Printre primii care vor simți jugul neofanarioților vor fi agricultorii și micii întreprinzători. Producătorii de legume și fructe, crescătorii de animale și cei cu afaceri mici își vor vedea munca ruinată. Neofanarioții urăsc capitalul românesc și pe întreprinzătorul român: Urăsc pe românul care nu vrea să fie slugă. În general urăsc orice mai puțin lesa stăpânilor. Timpul e scurt și stăpânii n-au răbdare. Nu e doar prostie și slugărnicie. E multă ticăloșie, antrenată și îndelung pregătită. Cetele de arnăuți sunt gata să plece. În curând vor fi focuri pe dealuri.

Deocamdată pare o poveste. O las și eu aici… Dar am să revin!

Ultimul derapaj al lui Șerban Nicolae a avut loc la jumăatea lunii trecute, când a declarat, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis încearcă „exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani”, făcând trimitere la acţiunile naziştilor. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a transmis că afirmațiile senatorului PSD „nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei” şi că istoria Holocaustului „nu este şi nu poate fi subiect de campanie”. Mai mulți lideri PSD l-au acuzat pe Klaus Iohannis de nazism, fiind sancționați de Consiliul Național pentru combaterea discriminării.

”Faptul că domnul Iohannis şi-a pus în gând exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani, uitând sau neuitând un asemenea mod de gândire care bagă de-a valma simpatizanţi şi votanţi PSD şi vorbeşte în termeni de dispariţie, mă gândesc că, mâine-poimâine, vine şi cu Legile de la Nürnberg, să fie tacâmul complet”, a spus Șerban Nicolae la Antena 3 pe 15 octombrie.

Președintele Iohannis a mai fost atacat cu aceste arme și în trecut. PSD a încercat de mai multe ori să lege imaginea acestuia de nazism, doar pentru că este de etnie germană.

Astfel, în octombrie anul trecut, CNCD i-a sancționat pe Darius Vâlcov, la vremea aceea consilier de stat al premierului Dăncilă, și pe Liviu Pop, fost ministru PSD al Educației pentru discriminare după ce au sugerat că Forumul Democrat al Germanilor din România, formațiunea politică din care provine Iohannis, ar reprezenta o organizație nazistă. Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei iar Pop a fost sancționat cu avertisment contravențional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri