Victoria lui Ashleigh Barty, 6-4, 6-3 în finala Turneului Campioanelor o ajută și pe Simona Halep pentru că a oprit ascensiunea învinsei Elina Svitoilina în clasamentul WTA. Odată cu înfrângerea în fața lui Barty, Svitolina nu o va depăși pe Simona în clasament, iar campioana en-titre de la Wimbledon va termina sezonul pe locul 4 mondial, chiar dacă a câștigat doar un meci la Turneul Campioanelor, unul foarte important, acela cu învingătoarea de la US Open, Bianca Andreescu.

Simona mai are în palmaresul pe 2019 câștigarea trofeului de simplu al celui mai important turneul al lumii, Wimbledon, precum și urcarea pe locul 1 în clasamentul TUTUROR TIMPURILOR ca număr de săptămâni petrecute în TOP 10 MONDIAL, mai exact 310 săptămâni.

Și încă FĂRĂ ÎNTRERUPERE, câte va aduna marea noastră campioană la cumpăna dintre ani.

Simona Halep va termina anul pe locul 4 WTA! Clasamentul final al sezonului

Simona Halep va termina pe locul 4 în clasamentul WTA cu 5.462 de puncte, iar înfrângerea Elinei Svitolina în fața lui Ashleigh Barty i-a adus liniștea româncei. Cu un sezon foarte bun, în care Simona a câștigat turneul de la Wimbledon, pentru prima dată în carieră, românca s-a menținut în primele locuri ale tenisului mondial. Ashleigh Barty va termina pe primul loc, iar Bianca Andreescu va termina pe locul 5, în spatele Simonei. În cazul în care Svitolina ar fi câștigat finala, aceasta ar fi trecut peste Simona Halep în clasamentul mondial.

Clasamentul WTA la finalul sezonului:

  1. Ashleigh Barty – 7851p 
  2. Karolína Pliskova – 5940p  
  3. Naomi Osaka – 5496p 
  4. Simona Halep – 5462p 
  5. Bianca Andreescu – 5221p 
  6. Elina Svitolina – 5075p 
  7. Petra Kvitova – 4776p 
  8. Belinda Bencic – 4745p 
  9. Kiki Bertens – 4245p 
  10. Serena Williams – 3935p

Următoarele turnee la care Simona va participa

Simona va reveni în țară, unde va intra în vacanță după un sezon extenuant, iar la începutul anului 2020 va participa la turneele de la Adelaide și la Australian Open. La Adelaide, Simona va trăi un moment unic, pentru că Darren Cahill, antrenorul ei, s-a născut la Adelaide și vrea să câștige competiția pentru el: Am spus că voi participa cu siguranță de când am auzit prima oară de acest turneu de la Adelaide. Îmi place foarte mult acolo, am amintiri plăcute despre perioada petrecută acolo”.

Simona Halep va participa după Adelaide la primul Grand Slam al sezonului și anume la Australian Open, acolo unde a jucat finala în 2018 în fața Carolinei Wozniacki.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here