Caută
Close this search box.

Șocant și monstruos: Porci vii, aruncați într-un zid cu o viteză de 50 km/h pentru a testa centuri de siguranţă

Cercetătorii din China au fost criticaţi pentru folosirea porcilor vii în testele de impact pentru vehicule, în urma cărora animalele au rămas grav rănite. 

Testele, considerate inumane, sunt folosite pentru a verifica rezistenţa centurilor de siguranţă pentru copii, relatează The Independent.

Şapte porci au fost legaţi cu centuri de siguranţă de sănii şi aruncaţi cu o viteză de aproximativ 50 kilometri pe oră într-un zid. Animalele au suferit hemoragie internă, oase rupte şi organe puternic afectate. Cercetătorii care au examinat corpurile spun că organele cele mai des vătămate au fost plămânii, urmaţi de splină şi de ficat.

Porcii au fost înfometaţi timp de 24 de ore înaintea testului şi lăsaţi fără apă timp de 6 ore. Cercetătorii spun că au folosit animalele pentru că sunt de o înălţime şi structură anatomică similară cu cea a unui copil de şase ani, scrie Digi24.

Porcilor, cărora le-a fost administrat anterior testelor un anestezic pentru a le micşora stare de excitabilitate şi stres, le-au fost introduşi electrozi în abdomene, conform PETA, care a şi condamnat experimentele ca fiind barbare.

Experţii din Regatul Unit, însă, deşi sunt de acord cu folosirea animalelor pentru teste, spun că acest tip de experimente nu pot fi justificate. Chris Magee, cercetător la o organizaţie de profil din Marea Britanie spune că astfel de teste nu pot produce rezultate mai bune sau mai concludente decât testele clasice, folosite la scară largă în alte ţări, cu manechine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri