Caută
Close this search box.

Stelian Ion dă semnalul încheierii epocii Dan Barna – Cristian Ghinea în USR

În mai 2017, la șase luni după ce Nicușor Dan l-a făcut deputat punându-l pe lista USR pe a doua poziție la Camera Deputaților, Cristian Ghinea a încercat o lovitură de palat dorind să-l impună din exterior pe Dacian Cioloș ca președinte al USR. E adevărat că Dacian Cioloș îl făcuse ministru, ceea ce Ghinea, cel mai probabil nu va mai pupa vreodată. Ghinea s-a lansat la acel moment în acuzații publice susținând că este „certat în BN și la grupul parlamentar” pentru că face parte și din Romania 100, platforma inițiată de fostul premier Dacian Cioloș, punctând, printre altele, faptul că „Nicușor Dan a făcut ca Dacian Cioloș să nu vină la noi”. Ghinea l-a atacat susținut pe Nicușor Dan și acesta a demisionat din USR.
Cum Ghinea nu ar fi fost acceptat de membrii USR, a rămas în umbră, impunându-l pe Dan Barna la conducerea USR.

Acum Cristian Ghinea a dat vina pe „sistem” că Barna nu a intrat în turul al doilea. Adică un fel de „sistemul” și-a dat seama că nu sunt de încredere și mi-a tras-o.

Deputatul USR Stelian Ion vede altfel lucrurile și a declarat luni dimineață la RFI România că în campania lui Dan Barna la prezidențiale ”s-au făcut greșeli” și a cerut o analiză în partid. El a precizat că nu este adeptul organizării unui congres rapid dar „mandatul pentru președinte a fost dat pentru 4 ani, dar un scor atât de clab poate ridica și această chestiune”, a mai declarat Ion.

„Următorii pași trebuie să fie în urma analizei interne: întărirea internă a partidului, identificarea greșelilor, o mai bună colaborare cu colegii din alianță, o coordonare mai bună. Putem să facem să funcționeze mai bine mecanismul alianței. (…) Alianția USR PLUS trebuie să se pregătească începând de astăzi de alegerile locale, trebuie să învățăm, să vedem ce putem îmbunătăți pentru a fi mai eficienți. Nu aș putea aduce o critică concretă față de modul cum a funcționat alianța. Este greu de spus acum dacă o figură nouă ar putea aduce un plus. Este clar că a avea destul de mute procente sub scorul partidului e o problemă, dar să vedem în context. Toate aceste atacuri au contat și ele. Trebuie să vedem și cine ar putea să-și asume rolul. Nu sunt adeptul schimbărilor pe picior. Trebuie să avem o discuție internă așezată și să vedem care ar fi viitorul. Congresul îl faci doar când știi ce vrei să obții în urma congresului. Teoretic e o variantă, dar ca să organizezi congres doar ca să ajungi la același rezultat, să păstrezi conducerea actuală, dar să slăbești partidul, mi se pare o greșeală. Chiar dacă se discută despre organizarea unui congres, nu e foarte clară situația. Mandatul pentru președinte a fost dat pentru 4 ani, dar un scor atât de slab poate ridica și această chestiune”, a declarat Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri