Caută
Close this search box.

SUA, pregătiri pentru un atac al Iranului

Generalul Kenneth McKenzie, şeful Comandamentului Central al SUA a declarat că este „foarte posibil” ca Iranul să-și atace din nou vecinii, în urma grevei din 14 septembrie asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită.

De asemenea, McKenzie a avertizat că Teheranul subminează continuu stabilitatea în Orientul Mijlociu și a spus că greva asupra lui Aramco Saudit „este destul de indicativă pentru o națiune care se comportă în mod iresponsabil”.

Comandantul a spus, totodată, faptul că Teheranul a avut de mult timp ambiții hegemonice, Iranul investind puternic în rachete balistice și alte mijloace pentru a produce violență împotriva vecinilor săi în ultimii 10 ani.

McKenzie a declarat că îngrijorarea sa în legătură cu un atac iranian similar cu greva de la Aramco, constând din drone și rachete și a avertizat că Teheranul este un actor imprevizibil.

„Când o națiune se comportă în mod iresponsabil, trebuie să fii foarte prudent atunci când evaluezi ce ar putea face în viitor.”

Începând cu luna mai, Pentagonul a trimis în Orientul Mijlociu încă 14.000 de soldați, un transportator de aeronave și zeci de echipamente militare pentru a combate amenințarea Iranului.

McKenzie a adăugat că majoritatea forțelor trimise au fost defensive.

Comandantul a lucrat pentru a obține sprijin internațional pentru obiectivul său, convingând șase națiuni să se înscrie la Coaliția pentru Securitatea Maritimă Internațională a SUA.

Este vorba despre  Marea Britanie, Arabia Saudită, Bahrain, Australia, Emiratele Arabe Unite și Albania, potrivit dailymail.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri