Caută
Close this search box.

Ultimul drum pentru Leo Iorga. Artistul este înmormântat în Cimitirul Bellu din Capitală

Fanii și colegii de breaslă ai artistului Leo Iorga își iau rămas-bun de la solistul trupei Compact. Leo Iorga s-a stins din viață sâmbătă, după o lungă și nedreaptă luptă cu o boală teribilă. Înmormântarea are loc la Cimitirul Bellu din Capitală.

Leo Iorga și-a dedicat toată viața muzicii, iar în cei 30 de ani în care a urcat pe scenă, a cântat în mai multe trupe.

În ultimii ani, a luptat cu o boală cumplită. După multe intervenții chirurgicale și tratamente chinuitoare, solistul  a murit la vârsta de 54 de ani.

Născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, Leo Iorga a debutat ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici” din localitate.

Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar, din 1985 până în 1988, a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis.

Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al Compact B, formată după scindarea Compact.

„Cine ești tu oare?”, un album compus de Adrian Ordean, include hituri rock care au rămas indisociabil legate de vocea lui Leo Iorga, precum „Cine ești tu oare?”, „Te visez mereu”, „Să te gândești la mine”, „Nu uita”, „Trenul Pierdut”, „Singur în noapte”, „Omul negru”.

După plecarea din Compact B, în 1996, a fondat trupa Schimbul 3, împreună cu Adi Ordean, apoi a fost solist al trupei Pacifica.

În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul „Numărul Unu”.

Din discografia lui Leo Iorga mai fac parte albume precum „O altă tăcere” (2005, Pacifica).

În ultimii ani, Leo Iorga a avut mai multe probleme de sănătate. Astfel, în 2014, a fost operat pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar, în 2011, a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri