Caută
Close this search box.

Un bărbat din Covasna a fost atacat de urs: localnicii, avertizați prin RO-ALERT

urs

Un bărbat din localitatea Păpăuţi a fost atacat de un urs în cursul zilei de duminică, acesta fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe pentru îngrijiri medicale, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

„În urma unui apel la 112 care anunţa că o persoană a fost atacată de urs în zona Păpăuţi-Chiuruş, s-a transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul Ro-Alert. Victima, aflată în stare de conştienţă, a fost transportată la UPU Sfântu Gheorghe de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ)”, precizează reprezentanţii ISU Covasna.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Covasna, Eva Popovici, a declarat, citată de Agerpres, că bărbatul, care păzea animalele aflate la păşunat, prezenta o plagă de aproximativ zece centimetri la nivelul feţei, fără sângerare masivă.

Numărul urşilor care îşi fac simţită prezenţa în preajma localităţilor, în căutare de hrană, s-a înmulţit în ultimii ani în judeţul Covasna, iar unii dintre ei au fost accidentaţi de maşini sau de tren.

La începutul acestei luni, un urs a murit după ce a fost lovit de un tren în apropierea localităţii covăsnene Bodoc.

Potrivit autorităţilor locale, ursul avea mai mult de opt ani şi cântărea peste 200 de kilograme.

Tot luna aceasta, un urs a fost lovit de o maşină care circula pe DN11, din direcţia Târgu Secuiesc către Braşov, animalul, grav rănit, fiind transportat imediat în rezervaţia din Zărneşti, judeţul Braşov, unde a fost eutanasiat, deoarece nu a mai putut fi salvat.

„Asociaţia Milioane de Prieteni sfătuieşte toti conducătorii auto să fie atenţi în această perioadă, întrucât din cauza schimbărilor climatice urşii nu au intrat încă la hibernare şi ies din păduri în căutare de hrană”, au menţionat reprezentanţii asociaţiei pe pagina de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri