Un bărbat din comuna Costuleni, județul Iași, este bănuit că a turnat otravă în fântâna satului, pentru a-și ucide soția.

Bărbatul de 54 de ani din comuna Costuleni este suspectat că a pus otravă, în septembrie, într-o fântână pentru a-și otrăvi soția.

Polițiștii au fost sesizați de o vecină a bărbatului, care l-a văzut turnând ceva în fântână.

Puțul a fost curățat, însă la sfârșitul săptămânii trecute oamenii au văzut că apa și-a schimbat din nou culoarea.

„La data de 8 septembrie am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi aruncat o substanță necunoscută într-o fântână din comuna Costuleni. De asemenea, la data de 1 noiembrie am fost sesizați despre aruncarea unei substanțe necunoscute în aceeași fântână din comuna Costuleni. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de infectare a apei. În referire la prima sesizare, putem preciza faptul că un bărbat din comuna Costuleni este bănuit de comiterea faptei”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Ioana Bîlea.

Oamenii din sat spun că bărbatul ar fi vrut să își omoare soția pentru că intenționa să-l părăsească, însă nu s-a gândit că fântâna din care lua apă femeia era folosită de mulți alți oameni.

Fosta soție a bărbatului spune că a cerut ordin de protecție, pentru că bărbatul o amenință continu. Între timp, fântâna a fost închisă.

Iulica Ciobanu, fosta soție a bărbatului bănuit că a aruncat otravă în fântâna satului, a declarat, pentru Mediafax, că fântâna este otrăvită.

„Eu bănuiesc că autor este fostul meu soț. A vrut să îmi facă rău. Eu nu știu ce a turnat, că nu am fost aici să văd, dar mirosea foarte urât. Eu de aici luam apă permanent și toți vecinii de pe aici. Am făcut plângere la Poliție și acum și prima oară și acum am cerut ordin de protecție, dar trebuie să îl duc la Judecătorie la Raducăneni. Mă amenință, mă face în toate felurile, vine pe aici”, a spus femeia.

La rândul său, viceprimarul Sorin Petria a declarat că fântâna a fost închisă.

„În momentul când au sunat vecinii și ne-au anunțat că a fost otrăvită fântâna, imediat ne-am sesizat, am luat decizia să închidem fântâna, am luat probe, le-am dus la DSP. DSP-ul a zis că nu e de competența lor și trebuie duse la IML. A venit Poliția, au luat și ei probă și au dus la IML. Când au venit rezultele la probe s-a intervenit cu mașina de pompieri, cu o pompă electrică, s-a curățat fântâna, după am pus pastile pentru clorizarea apei. Am decis sa ținem fântâna închisă, să luăm probe și să vedem dacă e bună de băut, dar între timp ne-au sunat și ne-au spus că apa e portocalie din nou și am luat decizia să închidem fântâna de tot”, a spus Petria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here