Ministerul turc a anunțat că va repatria 33 de europeni presupuși membri ai grupării jihadiste ISIS. Printre persoanele aflate în închisorile turcești care vor fi repatriate țărilor natale se numără și un român.

Turcia are în închisori un total de 959 de persoane care au fost capturate după ce s-a aflat că fac parte din gruparea jihadistă Stat Islami. Printre aceștia sunt și 33 de europeni care vor fi repatriați țărilor de origine. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul turc care a anunțat că 17 germani, 3 olandezi, 2 francezi, 2 danezi, 2 austriaci, 2 bulgari, 2 kosovari, un englez, un libanez și un român vor fi expediați direct în țările lor.

Cotidianul Hurriyet a transmis că luni, 11 noiembrie, un american, un danez și un german au fost repatriați țărilor natale. Cetățeanul american a fost singurul care nu a fost trimis direct în țara sa, ci a fost lăsat la granița cu Grecia, la punctul de frontieră Edirne. Se pare că americanul a rămas blocat aici, dar președintele Turciei spune că cetățeanul nu mai este grija lui. „Cei care rămân la graniţă, dacă pleacă sau dacă sunt preluaţi, aceasta nu este problema mea”, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Majoritatea jihadiștilor din închisorile turcești sunt irakieni

„Începem de luni. Sunt ai voștri, faceți ce vreți cu ei”, anunța un purtător de cuvânt în urmă cu câteva zile. „Un terorist străin american a fost deportat de Turcia după ce toate demersurile au fost îndeplinite”, a completat purtătorul de cuvânt care nu a precizat și destinația în care a fost îndreptat acesta, potrivit hotnews.ro.

257 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here