Caută
Close this search box.

Vaticanul vrea să schimbe legile: Preoții ar putea fi căsătoriți

Cardinalii catolici reuniți la Vatican urmează să voteze în privința unei recomandări care să permită bărbaților căsătoriți să poată fi hirotonisiți preoți, iar femeile să poată fi recunoscute diaconi în regiunile izolate, informează rador.ro.

Multe comunități indigene catolice sunt nevoite să renunțe la slujbele religioase din cauza lipsei preoților.

2 răspunsuri

  1. Celibatul în clerul Romano-Catolic ordin fără indicație precisă în niciuna din sfintele scripturi a fost impus de biserică în ideea că un om cu familie este mai ușor de șantajat de persecutori dacă are soție și copii. Istoria de și persecuții religioase de tot felul nu au dispărut cu totul în lumea de azi, nu mai au frecvența din vremi trecute deci încăpățânarea cu care unii cu concepții conservatorii perseverează în a menține celibatul pare anacronic și contra naturii, cu atât mai mult cu cât în cadrul bisericii catolice pendinte de Roma biserica uniată, Greco-Catolică nu impune celibatul cu excepția demnitarilor de rang înalt în ierarhia bisericii, practică omenește absolut normală din secolul XVIII nu numai pe meleagurile Est-europene ferind clericii de ispite homoerotice până recent considerate (după părerea mea justificat) considerate contra naturii.

  2. rezolvarea problemei de aritmetică de mai jos e valabilă numai pentru cei care nu au fost prim miniștrii în guvernele de după 1989 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri