Caută
Close this search box.

Veste mare. Noul ministru al Transporturilor va deschide până la finele anului lotul 3 pe autostrada Lugoj – Deva

Noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a oferit primele sale declarații în noua sa calitate de ministru al Transporturilor. Astfel Bode a promis că va da drumul până la sfârșitul anului la deja celebrul lot 3 de pe autostrada Lugoj – Deva, astfel încât se va putea circula de la Sibiu la Nădlac doar în regim de autostradă. De asemenea, Lucian Bode a anunțat că va începe demersurile pentru ca autostrada Unirii, care va lega Moldova de restul țării, să fie finanțată din fonduri europene.

Noul ministru al Transporturilor anunță câți kilometri de autostradă se vor mai deschide în acest an

Bode a ținut să precizeze că nu poate face promisiuni visătoare. În schimb, noul ministru al Transporturilor a precizat că va da în folosință lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, cel care nu a fost recepționat în această vară de predecesorul său, Răzvan Cuc, din pricina unui scandal cu constructorul.

Bode susține că astfel, până la finalul lui 2019, românii vor putea merge pe autostradă de la Sibiu până la vama Nădlac: „Pe autostrada Lugoj – Deva, lotul 3, putem să discutăm de darea în trafic a acestor kilometri de autostradă astfel încât românii să poată circula pe autostradă, de la Sibiu la Nădlac, pe anul 2019. Este inadmisibil să avem proiecte finalizate 99% și nerecepționate din vina statului român, care nu își asumă recepția și statul român plătește penalități ani de zile”, a spus Bode, la Digi 24.

Ce a spus Lucian Bode despre autostrada Unirii

Cu privire la autostrada Unirii dintre Iași și Târgu Mureș, Lucian Bode a spus că vrea să obțină fonduri europene pentru acest drum: „Este un obiectiv de importanță strategică. Comisia Europeană s-a rugat efectiv de România pentru realizarea studiului de fezabilitate. Vreau să finalizez documentația pe fonduri europene și după finalizare să aplicăm acest proiect către Comisia Europeană pentru a-l finanța prin fonduri europene. Este un proiect de importanță strategică, declarat și în CSAT. Este o lege în Parlamentul României, la care m-am implicat și eu. Am obligația ca ministru să pun în practică să găsesc soluții pentru respectarea legii”.

De asemenea, Bode a precizat că a avut o întâlnire în cadrul Ministerului Transporturilor, unde a discutat cu toți cei care se află în fruntea direcțiilor: „Tocmai am terminat o întâlnire cu toți șefii de direcții de minister. Le-am transmis foarte clar că vrem să evoluăm împreună pe trei piloni fundamentali: transparență, planificare și asumarea deciziei”.

Cine este Lucian Bode, noul ministru al Transporturilor

Lucian Bode a fost ales deputat în 2016, în județul Sălaj. El a fost vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din septembrie 2017 până în februarie 2018. Bode este președinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților. A făcut parte din Comisia de anchetă privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA în perioada 2007-2018, dar și din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Bode a mai ocupat funcția de Ministru al Economiei în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri