Caută
Close this search box.

Victor Ponta propune creşterea diferenţiată a pensiilor: La cei care au mult să nu mai crească

victor Ponta

Victor Ponta, a explicat, sâmbătă seară, în direct la România TV că anul viitor nu vor mai fi bani pentru creșterile de pensii și că viitorul guvern are la îndemână un set de măsuri, printre care cresterea diferentiata a pensiilor pe principiul „la cei care au putin sa cresca mai mult, cei care au mult sa nu mai creasca deloc”, dar și impozitarea progresivă a veniturilor.

„Cresteri de pensii: pentru anul viitor nu sunt bani, asta e pacatul lui Dancila si Teodorovici ca au promis ce nu aveau. Insa anul viitor se pot gasi acesti bani pentru maririle de pensii cu conditia sa aiba loc o restructurare masiva a administratiei, nu doar din 28 de ministri sa ramana 15, trebuie mers mai jos, trebuie reduse cheltuielile inutile ale statului. Eu ce-am vazut de la dl Ludovic Orban in saptamana asta este ca ridicam de pe scaune pilele si relatiile PSD si le punem pe ale noastre. Daca nu schimbi sistemul de taxare, daca nu faci impozitare diferentiata, cei care au mai mult cotizeaza mai mult, cei care au putin cotizeaza mai putin sau deloc, nu, nu o sa fie bani la anul. E foarte bine ca s-au marit pensiile, dar s-au marit gresit. Nu poti sa maresti cu 10% la toata lumea, si la cel care are 1.000 de lei pensie si la cel care are 10.000 de pensie, pentru ca celui cu 1.000 de lei ii dai 100 de lei si celuilalt ii dai 1.000. Deci in loc sa le faci o viata mai dreapta, ii departajezi (…) cresteri diferentiate de pensii: la cei care au putin sa cresca mai mult, la cei care au mult sa nu mai creasca deloc”, a explicat Victor Ponta la România TV.

Pro România vine în sală la votarea guvernului Orban

De asemenea, liderul Pro România, Victor Ponta a mai spus că parlamentarii formațiunii sale nu votează guvernul Ludovic Orban dar că se gândesc să intre în sală să asigure cvorumul de ședință cu condiția ca premierul desemnat, Ludovic Orban (PNL), să-i schimbe pe cei 3 miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisiile parlamentare.

„O sa discutam luni dimineata (daca asiguram cvorumul, n.red), toti parlamentarii Pro Romania. In masura in care dl Orban nu respecta regulile din Parlament, sa schimbe cei 3 ministri respinsi de comisii…Stiti, am avut si eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru in comisie, l-am schimbat imediat, dl Ciolos a schimbat, dl Orban zice ca la el nu se aplica regulile. Dl Orban are timp pana luni la ora 14.00 sa faca o chestiune de bun simt, sa propuna alti ministri in locul celor picati. Aici nu vorbim de orice ministri, vorbim de Munca, Finante si Dezvoltare Regionala, trei pozitii importante”, a mai spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri