Caută
Close this search box.

VIDEO Număr record de secții de votare, în Italia: Ambasadorul George Bologan promite că nu vor mai fi cozi la votare

castellon-vot-diaspora

Ambasada României la Roma a organizat, la 31 octombrie 2019, o întâlnire cu presa de limbă română din Italia, cu legate de alegerile prezidențiale. George Bologan, ambasadorul României în Italia, a prezentare harta interactivă a secțiilor și promite că nu vor mai fi cozi la votare.

În cadrul întâlnirii, s-a precizat că avem un număr record de secții de votare în Italia.

În Italia vor fi organizate 142 de secţii de votare la care se adaugă o secţie la Malta (care face parte din sfera de competenţă a Consulatului de la Catania). Ca o comparaţie, la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 au fost organizate 76 de secţii, în 2018- 58 de secţii (referendum), în 2016 (parlamentare) – 73 de secţii, la ultimele alegeri prezidenţiale, din 2014 – 51 de secţii.

S-a pus la dispoziţia alegătorilor o Hartă Interactvă

„Nu cred că vor exista cozi care să nu permită accesul în secţie al unui cetăţean român care va dori să voteze”, a spus George Bologan, citat de Hotnews.ro.

Ambasadorul României a spus că a discutat în teleconferinţă cu consulii din teritoriu şi „fiecare este pregătit şi a reuşit să-şi organizeze secţiile în mod corespunzător” .

Iată numărul de secţii pe zonele de competenţă consulată: Consulatul General de la Roma- 22 de secţii, CG Torino- 32 de secţii, CG- Bologna 26 de secţii, CG Milano- 20 de secţii, CG Trieste 20 de secţii, Consulatul de la Bari 16 secţii, Consulatul de la Catania 6 secţii plus cea din Malta.

Ambasada va încerca să optimizeze procesul alegerilor, instalând în secţii 15 cabine, în funcţie şi de disponibilitatea de spaţiu adecvat. La fiecare cabină corespunde un număr egal de ştampile. Numărul de membri în comisie va fi de 15, pentru a înlesni un ritm rapid al procesului de votare. Vor există 9 /11 tablete pentru fiecare secţie unde se vor putea înregistra alegătorii, fapt care va înlesni procesul de votare

Sistemul de înregistrare a alegătorilor pe liste suplimentare de hârtie a fost abolit. E vorba de trasncrierea actelor, de mână, de către membrii comisiei – a fost până acum unul din cele mai mari obstacole la buna desfăşurare a procesului electoral, potrivit celor mai mulţi observatori. Alegătorii care se vor afla la rând la ora locală 23:00 vor putea vota până la ora locală 23:59.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri