Caută
Close this search box.

VIDEO Raed Arafat desființează acuzații lui Cioloș referitoare la Mecansimul de Protecție Civilă în cazul Colectiv

Dr. Raed Arafat, într-o postare video de sâmbătă, desființează acuzațiile lui Cioloș referitoare la Mecansimul de Protecție Civilă în cazul Colectiv.

Precizăm că, după demisia lui Victor Ponta, Dacian Cioloș a fost premier și a avut toate intrumentele la îndemână pentru gestioanarea situației medicale a arșilor din Colectiv.

Raed Arafat clarifică declanșarea Mecanismului de protecție civilă și spune că ”noi aveam nevoie de paturi”, nu de transport internațional.

Șeful DSU a precizat că nu există, nici în prezent, o procedură a Mecanismului de Protecție Civilă Europeană pentru pacienți arși, iar discuțiile pe această temă au început abia din 2016, după experiența României în tragedia de la Colectiv.

Raed Arafat a explicat că în urma discuțiilor cu spitalele din străinătate, pentru preluarea pacienților mari arși, echipe de doctori au preferat să vină în România pentru a vedea situația reală.

„Spitalul de la Bruxelles era primul cu care am început să discutăm și acolo preferința a fost ca să vină echipă să verifice, să vadă pacienții, să aleagă și să spună pe cine poate să ia și într-adevăr asta s-a întâmplat. Asta înseamnă că noi nu puteam să urcăm pacienții în avion până nu venea echipa să evalueze și preia pacienții. (…) Singura țară care a primit pacienți fără să necesite să vină medici de la ei aici a fost Austria. În rest toate țările au trimis de echipă aici, de la belgieni, care au lucrat și pentru olandezi, partea franceză, partea germană, Anglia, Norvegia, toți au avut echipe care au venit și au spus <luăm pacientul ăsta sau luăm pacientul ăsta>, iar noi am organizat transferul pacienților”, a mai spus Raed Arafat.

În urma incendiului de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 146 au fost răniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri