Caută
Close this search box.

Zi de doliu național în Albania: Cutremurul a făcut peste 20 de victime. Se caută încă supraviețuitori

Miercuri este zi de doliu în Albania după ce un seism puternic produs marţi, cel mai violent din ultimele decenii, a lăsat în urmă peste 20 de morţi şi sute de răniţi, informează AFP. Între timp, echipe internaţionale de salvatori caută în continuare supravieţuitori printre rămăşiţele clădirilor prăbuşite, informează AFP.

În urma cutremurului de magnitudine 6,4 care a avut loc marţi, la ora locală 3:54 (2:54 GMT) mai multe clădiri s-au prăbuşit prinzând victimele sub munţi de dărâmături. Epicentrul seismului a fost localizat în Marea Adriatică, la 34 de kilometri nord-vest de Tirana, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Centrului seismologic euro-mediteraneean.

„Am pierdut vieţi, am şi salvat multe vieţi”, a declarat presei marţi seara premierul Edi Rama, care a vizitat persoane rănite spitalizate în Tirana, citat de Agerpres. „Din păcate, bilanţul pierderilor nu este definitiv”, a precizat el înainte de a anunţa zi de doliu naţional miercuri.

Echipele de salvatori s-au mobilizat toată ziua de marţi, soldaţi, poliţişti şi personal din cadrul Protecţiei Civile căutând printre ruinele clădirilor prăbuşite în oraşele cele mai afectate, situate în apropiere de epicentru, pe coasta Mării Adriatice.

Foto: Valdrin Xhemaj/EPA, via Shutterstock

Maratonul căutărilor a continuat în întuneric, la lumina lanternelor frontale, pentru găsirea supravieţuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri