Camera Deputaților dezbate, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul USR pentru abrogarea anumitor categorii de pensii speciale, a anunțat deputatul Claudiu Năsui. Inițiativa prevede, totodată, plafonarea pensiilor speciale pentru magistrați și militari.

„Proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale a fost în sfârșit pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, după ce în sesiunea anterioară liderul nostru de grup Cristina Prună a cerut în absolut fiecare ședință a Biroului Permanent acest lucru și a fost refuzată. problema principală pe care ne propunem să o rezolvăm este lipsa de echitate. Toți contribuim la fel, toți plătim CAS 25%, dar odată ajunși la vârsta de pensionare sau chiar mult mai devreme pentru unii, nu primim la fel. Unii primesc numiți prin legi speciale, primesc aceste pensii sau indemnizații pentru limită de vârstă prevăzute special pentru ei, primesc mult sume mult mai mari și se ajunge la aberații cum ar fi pensii de 70.000 de lei pe lună, lucrul care nu este normal.”, a spus Claudiu Năsui, în Parlament.

Deputatul USR a precizat că inițiativa legislativă prevede abrogarea mai multor categorii de pensii speciale și plafonarea pentru două categorii, respectiv pentru magistrați și militari.

„Noi propunem abrogarea mai multor categorii de pensii speciale și plafonarea pentru două categorii, respectiv magistrați și militari, unde există cutume NATO și o recomandare a CEDO în sensul acesta. Acolo propunem doar o plafonare”, a subliniat Năsui.

Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale inițiată de USR a fost respinsă de Senat pe 26 martie 2018.

Camera Deputaților va avea rol de for decizional.

55 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Jumatati de masura propuneti- jumatati de masura (poate) obtineti- jumatati de masura sunteti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =