Caută
Close this search box.

Acuzația anului la Huși. A furat mortul de la morgă și l-a plimbat cu mașina

Totul a pornit pe 7 decembrie când Mihai Gorgan, un bărbat în vârstă de 52 de ani, a decedat la spitalul din Huși. El a fost scos de la morgă de Marin Lila, un bărbat cu care nu este rudă în niciun fel, dar care a vrut să îl îngroape „creștinește” pe bărbat. Lila a anunțat că l-a scos de la morga pe bărbat cu ajutorul unei rude:

„Eu nu puteam sã scot mortul de acolo, dar mi s-a spus cã dacã aduc o rudã, un nepot, ceva, îl voi putea lua. L-am cãutat pe nepotul lui, unul Iorga si l-am dus acolo. Acesta a semnat cã nu vrem necropsie, cã stim de ce boalã a murit si vrem doar sã îl luãm asa.

S-au fãcut actele si ni l-au dat. Le-am spus cã nu am masinã mai mare, dar îl duc asa, cum pot, în masina mea, micã. Am legat sicriul, ca sã nu cadã, normal”, spune Lila. Bărbatul binevoitor a luat mortul cu sicriu cu tot și l-a urcat în mașină. Însă, cum vehiculul său era mult prea mic, mortul a fost plimbat prin mijlocul Hușilor cu un sfert din racla în afara mașinii.

„Bunul Samaritean” era să se ia la bătaie cu rudele mortului

După ce a plecat de morgă, bărbatul a ajuns cu defunctul la capelă. Aici s-a întâlnit cu rudele victimei care l-au acuzat că a furat mortul: “Aici a fost scandal. Cã eu l-am depus acolo, i-am adus icoanã, tot. Stãteam la priveghi. A venit în capelã cu mare scandal fratele sotiei, care a spus ca imediat sã îi dau certificatul de deces.

M-a acuzat cã am furat mortul, ca sã încasez ajutorul de înmormântare. A sãrit la mine. Eu i-am spus cã am vrut sã fac o fapte bunã iar el, în loc sã îmi multumească, vine sã mã batã? Nu e frumos”, s-a plâns Lila, pentru vremeanoua.ro.

Vineri dimineață însă soția și cumnatul lui Mihai Gorgan l-au reclamat pe Lica la poliție. Nu pentru faptul că ar fi răpit mortul, ci pentru certificatul de deces. Sursa citată amintește că Gorgan nu mai trăia cu soția lui de ani de zile. De asemenea, pe baza certificatului de deces se poate încasa un ajutor de înmormântare, în valoare de peste 5000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri