Caută
Close this search box.

Adina Florea NU mai candidează pentru şefia Secţiei Speciale

Adina Florea

Procurorul Adina Florea s-a retras din procedura prin care ar fi trebuit să fie numită șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției, susţin surse judiciare.

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au informat, oficial, că Florea a depus la sediul CSM o cerere în acest sens:

„În cursul zilei de astăzi (joi, n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii în funcția de conducere din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ca urmare a concursului susținut”, informează reprezentanții CSM, potrivit Digi24.

O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absența lor, care a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte ședințe s-a produs un blocaj deoarece a fost număr egal de voturi pentru ambele opțiuni – „împotrivă” și „pentru”.

Recent, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a anunțat că, în cazul în care pe ordinea de zi a unui plen la care va participa va fi inclusă numirea Adinei Florea, acesta va vota „împotrivă”.

Adina Florea a încercat de şapte ori să devină şefa Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, însă plenul CSM a refuzat validarea de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri