Adina-Ioana Valean, europarlamentar si presedinte al Comitetului pentru industrie al Parlamentului European, a preluat de la Violeta Bulc functia de comisar european pentru Transporturi, de la 1 decembrie.

În declaratia de deschidere a lucrarilor PE, aceasta a afirmat ca „este inacceptabil sa avem 25.000 de decese pe an. Ar trebui sa avem un obiectiv comun, de a injumatati numarul de decese rutiere si de raniti grav pana in anul 2030, comparativ cu anul 2020.“

Ulterior, ca raspuns la o intrebare a unui membru al comisiei de transport a PE, Adina Valean a declarat: „pentru siguranta rutiera ne-am asumat o viziune zero, cu zero morti pana 2050. Am pus la punct o strategie pe care intentionam sa promovam intens. Cu strategia vin si actiuni.“

Noul comisar s-a alaturat echipei conduse de noul presedinte Ursula von der Leyen la 1 decembrie. Alcatuirea noii Comisii a fost aprobata de statele membre ale UE pe 25 noiembrie si de Parlamentul European, doua zile mai tarziu, prin votul de la Strasbourg.

Alegerea initiala a Romaniei pentru comisar, Rovana Plumb, a fost respinsa printr-o audiere anterioara a PE din motive de ingrijorare cu privire la imprumuturile nedeclarate si la transparenta.

118 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =