Un proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, initiat de consilierii ALDE, prevede redenumirea Pietei Universitatii in „Piata I.C. Bratianu”. Potrivit proiectului, „este o datorie de onoare a municipalitatii aceasta redenumire”.

„Cronologic, necesitatea aparitiei pietei circulare de la intersectia bulevardelor I.C Bratianu, Regina Elisabeta si Carol 1 s-a impus dupa construirea cladirii Universitatii Bucuresti (1864 – 1869) de catre Alexandru Orascu, atunci cand prin fata edificiului, considerat cladirea cea mai impozanta si cea mai moderna. (…)

Asa cum refaerea statuii lui Ion C. Bratianu a fost o reparatie istorica pe care a facut-o primaria orasului Bucuresti, la el o reparatie istorica va insemna momentul in care va fi aprobata piata Ion C. Bratianu la intersectia bulevardelor acolo unde se gaseste noua statuie a marelui om politic”, se arata in referatul de specialitate al proiectului.

Proiectul este o initiativa a consilierilor ALDE din CGMB, care spun ca „este o datorie de onoare a municipalitatii aceasta atribuire a numelui lui Bratianu pietei astfel create prin intersectia bulevardelor mai sus mentionate si care este dominata de noua statuie, replica la vechea statuie a lui Dubois”.

85 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =