Caută
Close this search box.

Anchetă la Spitalul de Ginecologie din Iași, după ce o tânără a murit

Reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi au demarat, vineri, o anchetă internă, după ce în cursul nopţii, o femeie în vârstă de 20 de ani, din localitatea Holboca, a murit la scurt timp după ce a născut un băieţel.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, dr. Anca Bivoleanu, a declarat că tânăra era obeză şi că, pe tot parcursul sarcinii, nu a fost la niciun specialist pentru a fi luată în evidenţă.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 20 de ani, la prima sarcină, neinvestigată, cu obezitate morbidă de gradul trei, ea având 110 kilograme. Pacienta s-a internat în spital pe 17 decembrie dimineaţa, la ora 3,00, cu membrane rupte. Naşterea nu s-a declanşat, iar conform protocolului s-a încercat declanşarea naşterii medicamentos, dar nu s-a reuşit într-o primă etapă. La a doua tentativă s-a reuşit. Fiind şi obeză, s-a ales ca modalitate de evacuare a sarcinii operaţia cezariană. (…) La aproximativ zece minute după ce a fost extras copilul, se desaturează brusc pacienta. Operaţia de cezariană, la noi, se face cu rahianestezie, pacienta a desaturat, motiv pentru care s-a hotărât intubarea, conform protocolului. Starea s-a deteriorat, a fost o echipă de anestezişti, a fost solicitat şi cardiolog, care a venit, s-a resuscitat pacienta aproximativ 95 de minute şi nu s-a reuşit acest lucru. S-a declarat decesul„, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, Anca Bivoleanu, citată de Agerpres.

Copilul născut de tânără, un băieţel de 3.010 grame, este bine în momentul de faţă, a precizat sursa citată.

Aceasta a precizat că s-a declanşat o anchetă internă, aşteptându-se raportul Institutului de Medicină Legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri