Caută
Close this search box.

Anchetă penală în Ucraina după ce un tren de pasageri din Rusia a ajuns în Crimeea

Ucraina a deschis o anchetă penală după ce un tren de pasageri din Rusia a ajuns în Crimeea, la Sevastopol.

Kievul a acuzat faptul că mai multe persoane au fost aduse, ilegal, în Ucraina. Şi preşedintele Putin a călătorit în trenul care a inaugurat podul feroviar ce leagă peninsula Crimeea de Federaţia Rusă.

Moscova a făcut din inaugurarea podului feroviar o campanie de imagine. Vladimir Putin a fost filmat în primul vagon, iar la destinație călătorii au fost întîmpinați cu o fanfară, potrivit TVR.

Guvernul ucrainean a acuzat că noul pod încalcă legislația internațională. Procuratura de la Kiev a anunțat că pasagerii care au ajuns din Rusia la Sevastopol au trecut ilegal frontiera națională a Ucrainei și a deschis o anchetă penală.

Podul de peste strâmtoarea Kerci – dintre Marea Neagră și Marea Azov – are 19 km lungime și a costat peste 3,5 miliarde de dolari. Se estimează că 14 milioane de pasageri vor folosi anul viitor această rută. Trenurile de marfă vor circula din luna iulie.

Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, în urma unui referendum controversat organizat în regiune. UE, SUA și Ucraina au refuzat să recunoască această anexare și au introdus sancțiuni la adresa Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri