Caută
Close this search box.

Antrenorul emerit Tadici: “În ultimii 10 ani, Ryde a antrenat numai România! De bun ce e n-a mai avut deloc oferte!”

gheorghe tadici

România a fost umilită de Japonia în ultimul meci de la Campionatul Mondial de handbal. Echipa lui Tomas Ryde a fost învinsă cu 20-37 într-unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani pentru prima reprezentativă. Gheorghe Tadici a vorbit pentru FANATIK după ultima umilinţă suferită de naţionala României şi consideră că Ryde nu mai are ce căuta pe banca naţionalei. 

Gheorghe Tadici consideră că Tomas Ryde nu mai are ce căuta pe banca naţionalei: “Nu poţi să iei bătaie la 17 goluri de la Japonia”

Antrenor emerit din 1995 și selecţionerul care a dus România spre medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, GHEORGHE TADICI e de părere că echipa nu are nicio scuză: “Poate să îmi spună oricine, orice, că dopaj, cu Neagu, fără Neagu, nu poţi să iei bătaie la 17 goluri de la Japonia. 

Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar eu am tras acest semnal de alarmă încă din vară pentru că din spate nu vine nimeni. Nici la tineret rezultatele nu sunt prea bune şi imediat jucătoarele trebuie să le ia locul celor care sunt acum.

Dar, este momentul pentru cei responsabili să răspundă. Cei care vorbesc pe la colţuri în Federaţie să iasă acum în faţă. Este momentul.

“Ryde a antrenat în ultimii 10 ani doar naţionala României. De bun ce e n-a avut oferte”

Tomas Ryde a antrenat în ultimii 10 ani doar naţionala României. De bun ce e n-a avut nicio ofertă de la cluburi de atâta timp.

O să îmi spună lumea că iar atac, că mă iau de Ryde, dar unde a antrenat el în ultimii 10 ani? Doar la naţionala României. Nici nu cred că ar trebui să se pună problema să mai rămână. 

O altă problemă, să nu uităm, este că Ambros Martin a fost adus pentru acest Campionat Mondial şi pentru Jocurile Olimpice. El a plecat înainte de aceste obiective.

“Faptul că suntem în turneul preolimpic nu este meritul nostru”

Şi uitaţi unde am ajuns. Locul 12 la Campionatul Mondial datorită victoriei pe care am obţinut-o cum am obţinut-o cu Ungaria. Cei care ştiu handbal au văzut că în ultimele 5 minute am avut nişte decizii favorabile.

Iar faptul că suntem în turneul preolimpic nu este meritul nostru. Am luat locul 4 la Euro, bravo nouă, dar ne-au ajutat Olanda şi Rusia”, a spus Tadici pentru FANATIK.

Propunerile lui Tadici pentru postul de selecţioner: “Să fie Pera cu Burcea”

Gheorghe Tadici a declarat că nu va veni la echipa naţională nici dacă va fi ofertat, însă a propus un cuplu de antrenori la prima reprezentativă: “Nu voi accepta să fiu din nou selecţioner. Eu pot să ajut, aşa cum am ajutat atâţia ani, dar selecţioner nu voi mai fi. 

În momentul în care am plecat de la naţională aveam doi colaboratori mai tineri şi cred că Bogdan Burcea şi Florentin Pera sunt două nume care ar putea să conducă naţionala României.

Este nevoie de nume care să poată revitaliza echipa, oameni care au obţinut rezultate. Avem atâţia antrenori buni în România, cu experienţă şi cu rezultate”, a mai declarat Tadici pentru FANATIK.

Florentin Pera este antrenorul campioanei României, SCM Râmnicu Vâlcea, în timp ce Bogdan Burcea este antrenor la SCM Craiova, club alături de care a câştigat Cupa EHF în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri