Caută
Close this search box.

Anunţul lui Ludovic Orban după DUBLAREA alocaţiilor pentru copii

Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat miercuri seară, la Digi24, în contextul votului din Parlament privind dublarea alocațiilor pentru copii, că „orice cheltuială suplimentară la buget, așa cum e construit, nu poate fi suportată decât dacă se renunță la alte categorii de cheltuieli”.

„Şi eu îmi doresc creşterea alocaţiilor pentru copii, dar nu poţi, după ce le-ai dublat, anul trecut, după o perioadă în care nu au crescut deloc, nu poţi după un an să vii să mai dublezi o dată alocaţia pentru copii.

Această creştere va exista fără discuţie, dar degeaba generezi cheltuieli pentru că nu există resure financiare pentru că, până la urmă, provoci fie inflaţie, fie aduci bugetul în situaţia în care nu mai poate să facă plăți. Este cu totul şi cu totul diferit.

Anul trecut, pe baza bugetului prezentat de ei, exista spaţiu pentru a susţine o astfel de cheltuială. Cheltuiala a fost chiar mai mică, anul trecut, pentru că, acum, este vorba despre o dublare de la 1.500 la 3.00.”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

„Au lipsit 11 parlamentari PNL, 4 motivat, 2 din motive de sănătate, 1 a fost Predoiu, care trebuia să fie la ședința CSM, încă un deputat a fost prezent dar n-a avut cartela: Marilen Pieptea. Ceilalți 7 au lipsit nemotivat.

Eu le-am spus că e nevoie de fiecare om în Parlamentul României. Le-am spus foarte clar că orice parlamentar care, o dată cu preluarea guvernării, nu înțelege că este nevoie de el în Parlament nu va mai avea nici o șansă la un nou mandat.

Au mai fost parlamentari care au împiedicat retrimiterea la comisie, de la PMP, USR, minorități. Probabil tot s-ar fi ajuns la un astfel de vot lipsit de responsabilitate și care reflectă lipsa de logică și bun simț față de realitate.

Bugetul a fost construit în niște constrângeri inimaginabile, dar a fost construit realist. Nu se bazează pe minciunile din anii anteriorii. N-am spus că va fi creștere economică de 5,5%. Creșterea a fost de 4%. Noi construim bugetul pe prognoze realiste, nu generăm cheltuieli fără acoperire.

Să vii cu o sarabandă de măsuri, cu creșterea alocațiilor, cu două salarii la angajare la profesori, cu șase salarii la pensionare, cu 10.000 de lei pentru medicii veterinari. Oamenii ăștia nu înțeleg în situația în care ne aflăm.

Eu mă bazez pe români, nu pe ei”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri