Un bărbat suspectat că a ucis cu sânge rece două femei din localitatea Bârsău de Sus (Satu Mare) a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, are antecedente penale şi a ieşit din penitenciar în 2018 baza recursului compensatoriu.

Legea recursului compensatoriu, prin care deținuții au primit zile câștig pentru condițiile proaste din închisori, a adoptată în Parlament în 2018 de majoritatea PSD, ALDE, UDMR și abrogat recent tot în Parlament, inclusiv cu votul PSD.

„Este recidivist. A mai fost trimis în judecată pentru tentativă la omor şi a fost eliberat în 2018 în baza recursului compensatoriu. A fost reţinut azi noapte (n.r. miercuri noaptea) pe o perioadă de 24 de ore. Momentan se derulează o percheziţie la domiciliul acestuia şi urmează să fie prezentat judecătorului cu propunere de arestare preventivă”, a declarat pentru „Adevărul” Marius Iancu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Potrivit anchetatorilor, motivul crimei l-a constituit jaful, bărbatul fiind la curent cu faptul că femeia în casa căreia a intrat şi la care se afla în vizită o vecină avea bani trimişi de fiul ei din Franţa. Bărbatul a mai fost condamnat în anul 2015 la şase ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a bătut crunt soţia.

Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Satu Mare şi în primăvara anului trecut a fost eliberat din unitatea de detenţie.

Procurorii sătmăreni l-au reţinut pe bărbat după ce câinele de urmă Teba le-a oferit anchetatorilor o pistă nouă.

Teba și polițistul care îl însoțește au fost distinşi cu titlul de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Chiar și după abrogarea legii recursului compensatoriu, toți deținuții care sunt în prezent închiși vor beneficia în continuare de legea recursului compensatoriu. Abrogarea se va aplica doar faptelor comise după ce legea prin care se deființează recursul compensatoriu va fi publicată în Monitorul Oficial.

184 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here