Caută
Close this search box.

Avertismentul FBI pentru România! Televizorul te poate spiona, fără să-ți dai seama

Tot mai mulți români își cumpără televizoare smart TV pentru numeroasele beneficii pe care le oferă, dar puțini sunt cei care știu la ce pericole se expun, atunci când aleg un asemenea produs fără să acorde atenție anumitor detalii! Specialiștii FBI transmit un avertisment șocant pentru toate țările lumii, inclusiv România.

Românii încep să aprecieze din ce în ce mai mult televizoarele smart TV, pentru că acestea vin cu numeroase funcții. Totuși, specialiștii FBI au transmis de curând un avertisment dur, prin care dezvăluie la ce pericole se supun cumpărătorii, fără să își dea seama.

Chiar dacă tehnologia modernă ne poate face viața mai ușoară, multe dintre dispozitive pot fi folosite pentru a spiona oamenii, încălcându-le astfel intimitatea.
Într-un comunicat recent al celor de la FBI se arată faptul că smart TV-urile ar putea fi folosite pentru a spiona casele și oamenii, totul datorită camerelor video și a microfoanelor cu care aceste aparate sunt dotate.

Cum te poate spiona televizorul smart TV

Mai mult decât atât, televizoarele smart TV permite nu doar producătorului să spioneze, ci este și un „portal” pentru ca hackerii să ajungă mai ușor la oameni, se mai arată în comunicatul celor de la FBI.

Specialiștii FBI sfătuiesc oamenii să fie atenți atunci când aleg să cumpere un televizor smart TV și să se informeze cu privire la diferitele vulnerabilități existente
.Înlocuirea parolelor din fabrică și închiderea microfoanelor atunci când televizorul smart TV nu este folosit sunt alte măsuri de prevenție a unui atac al hackerilor sau al unui act de spionaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri