Un deţinut condamnat pentru omor şi zeci de înşelăciuni prin metoda „Accidentul“ s-a ales cu o nouă condamnare după ce a provocat un scandal de pomină într-o sală de judecată aducând injurii unui judecător, iar pe un altul ameninţându-l cu moartea.

Incidentele au avut loc la Judecătoria Bacău, unde un recidivist aflat în executarea unei pedepse de 22 de ani de închisoare a şocat întreaga asistenţă ce participa la şedinţele de judecată în cadrul Secţiei Penale.

Deţinutul, condamnat pentru omor şi înşelăciuni prin metoda „Accidentul“, are zeci de cereri înaintate instanţelor din Bacău prin care solicită contestaţii la executare, pe care ulterior şi le retrage, scrie Adevărul.

La un moment dat, pe parcursul unei şedinţe de judecată, preşedintele completului a început judecarea cauzei ce avea ca obiect contestaţia împotriva hotărârii judecătorului delegat, formulată de către deţinutul Popiţanu Andrei, care se afla în boxa persoanelor private de libertate. Având cuvântul asupra cererii formulate, a arătat că doreşte să o retragă, deoarece nu observase că judecătorul delegat cu supravegherea privării de libertate  îi admisese plângerea.

În raport de poziţia procesuală exprimată de către deţinut, consilierul juridic al Penitenciarului Bacău a solicitat instanţei să constate comiterea unui abuz de drept de către contestator şi să-l sancţioneze pe acesta, cerere cu care a fost de acord şi reprezentantul Ministerului Public, care a solicitat ca deţinutul să fie amendat judiciar cu 5.000 de lei. La scurt timp după ce i s-a dat cuvântul, deţinutul a început să vorbească pe un ton ridicat şi agresiv, nemulţumit de solicitarea procurorului de şedinţă privind amendarea sa.

Preşedintele completului de judecată a încercat să-l atenţioneze pe deţinut că nu se dispusese amendarea  acestuia, ci i se acordase cuvântul atât asupra acestei cereri, cât şi asupra fondului cauzei, dar acesta a continuat cu atitudinea recalcitrantă folosind, printre altele, şi expresiile: ”Staţi un pic domnule preşedinte, de asta vă înjură toată lumea şi vă înjur şi eu pentru că nu am nimic de pierdut, am 30 de ani de executat … cum să fac abuz de drept procesual?”, „la instanţă nu e dreptate, la penitenciar nu e dreptate… iau un cuţit atunci, mă duc la penitenciar şi mai bine dau cu cuţitul într-unul”.

116 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =