Caută
Close this search box.

Băsescu: Am văzut revoluția la televizor. Nu am întețeles-o în primă fază

Cine vrea să aibă o privire realistă asupra României și compară România din 1990 cu România de azi va constata că diferența este gigantică. România a făcut progrese enorme în toate domeniile, inclusiv în domeniul atât de criticat al economiei. România este o țară care exportă 80% pe cea mai puternică piață, pe piața Uniunii Europene. România este o țară care exportă 70 de miliarde de euro anual în condițiile în care în 1990 exportul de vârf al țării a fost de 10 miliarde de dolari. Diferența este gigantică, a spus la RFI, Traian Băsescu.

Deși suntem foarte critici, cred că fiecare român, în sinea lui, vede evoluțiile, vede libertatea pe care o are. Pe de altă parte, vede opțiunile pe care le are. Să ne aducem aminte că era exclusă opțiunea lucrului, a muncii în străinătate. O avem. Vede facilitatea de a circula liber în toată Europa și în plus de asta, în baza faptului că suntem stat membru al Uniunii Europene, circulăm fără viză în peste 100 de state ale lumii. S-a schimbat formidabil România, a mai spus fostul președinte.

Întrebat de ce unii folosesc termenul de Românica în sens peiorativ, Traian Băsescu a afirmat: Expresia este de o mizerie fără seamă. Mie îmi repugnă când aud „Românica”.

Este o consecință a disprețului față de țara ta și nu a unei analize corecte. Când spui despre țara ta „Românica”, o micșorezi, o minimalizezi, o faci nimic, o faci un obiect. Un obiect fără suflet faci din România ta. Cei care folosesc această expresie în niciun caz nu pot să nu fie suspectați de prostie și de o elementară capacitate de a înțelege ce se întâmplă în țara lor.

Întrebat ce făcea și cum a văzut revoluția, Traian Băsescu a spus: Nu sunt un participant la revoluție. Eram la Constanța. Am văzut revoluția la televizor. Nu am întețeles-o în primă fază. O să vă spun și de ce. Este adevărat că era frig, nu era program la televizor decât două ore. Adusesem tot ce trebuia familiei din străinătate. Când mi-a spus soția că sunt doar două ore de program la televizor, am spus „nicio problemă”. La voiajul următor am adus tot ce trebuia, inclusiv televizor color, dar și casete și tot ce trebuia să vadă filme, pentru copii filme de desene animate, pentru ea filme în limba franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri