Caută
Close this search box.

Bombă în România. Primar condamnat la 3 ani de închisoare. Pentru ce?

Horia Hulea, primarul comunei Florești, din Cluj, a fost condamnat vineri de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție. Sentința judecătorilor nu este definitivă, potrivit realitatea.net.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, Horia Şulea, în calitatea de primar și ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit necorespunzător sarcinile de serviciu pe care le avea privind atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti. Practic, primarul ar fi dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 123.516,4 lei.

Procurorii mai susțin că în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, primarul ar mai fi făcut plăţi nelegale’ și pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii, în valoare de 54.126 lei. Și în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar, Șulea şi-ar fi îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu privind atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în valoare totală de 98.883,7 lei.

Horia Şulea este acuzat de procurori de trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, faptele sale determinând un prejudiciu de peste 270.000 de lei la bugetul local. Pentru un teren de peste 3000 de mp, aflat în proprietatea lui Horia Hulea, procurorii au instituit sechestru asiguratoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri