Caută
Close this search box.

Camera Reprezentanţilor a votat pentru INCULPAREA preşedintelui Donald Trump

donald trump

Camera Reprezentanților a dat miercuri (joi dimineață, ora României) un vot istoric. După mai bine de zece ore de dezbateri, majoritatea aleșilor americani au decis adoptarea celor două articole, prin care președintele Donald Trump este pus sub acuzare şi este deschisă calea către destituirea lui, ce urmează a fi confirmată, în urma votului care va fi dat în luna ianuarie, de Congres, dominat însă de republicani.

Primul articol se referă la faptul că Donald Trump se face vinovat de abuz de putere, pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Biden.

Al doilea articol de punere sub acuzare a lui Donald Trump se referă la acuzaţia de obstrucţionare a Congresului, rezultată din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal, prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Donald Trump s-ar fi folosit de funcția lui pentru a-l convinge pe șeful statului din Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, posibil contracandidat la alegerile de anul viitor pentru Casa Albă.

Donald Trump susține că este nevinovat, acuză o farsă, o vânătoare de vrăjitoare și îi acuză de democrați că încearcă o lovitură de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri