Caută
Close this search box.

Care sunt PLANURILE lui Traian Berbeceanu pentru Ministerul Afacerilor Interne

Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu are planuri mari de reformare a Ministerului de Interne. Asta rezulta din mai multe postari pe Facebook si interviuri acordate de-a lungul acestui an, in care fostul comisar a criticat dur ce se intampla in Politia Romana.

„Asta deja nu mai este doar lipsa de profesionalism! Este ticalosie in forma cea mai scabroasa. Este lipsa de elementar bun simt, de cea mai mica urma de omenie… Nici nu mai stiu ce este de fapt! Insa, in mod categoric, Politia trebuie reconstruita, regandita, dupa ce in prealabil va fi temeinic curatata. Pana la maduva!”, a scris Berbeceanu pe Facebook pe 5 august 2019, criticand modul in care doi politisti din Galati s-au comportat fata de o minora plina de sange.

Pe 23 august, Berbeceanu a avut o noua postare adresata politistilor, in care i-a indemnat sa „munceasca pana la epuizare” la sala si in poligon.

„Vad tot felul de fotografii cu tineri politisti in uniforma, frumosi si eleganti de-ti vine sa-i iei acasa. Cu ochelari de soare cool, uniforme slim mulate pe pulpe si buci, cate-o vestuta tactica ori antiglont cambrata pe piept si, musai, cu bratele arcuite pe langa corp, asa cum vezi numa-n filmele americane. Iar pe fundal, Loganu din dotare.

Mai copii, lasati feisanu ca bataia doare ca dracu’! Mergeti la sala si pe terenul de sport si munciti pana la epuizare, mergeti in poligonul privat si inrositi teava la arma, mergeti in poligonul auto si rupeti anvelopele cu exercitii tactice, mergeti, seara tarziu, in cartierele rau famate, in cluburile si crasmele cu probleme dar imbracati civil si fara sa va falfaiti legitimatiile. Iar in timpul care va ramane, puneti mana pe carte. Iar dupa al cincizecilea infractor prins, luati-o de la capat dupa aceeasi reteta. Este doar un sfat!”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Intr-un interviu acordat lui Catalin Stefanescu (TVR), pe 18 august, Berbeceanu spunea ca sistemul judiciar a fost atat de afectat de actiunile din ultimii doi ani incat va fi nevoie de „minim 10-15 ani” pentru a reveni la „la nivelul la care eram acum 5-6 ani”.

Catalogat de Catalin Stefanescu drept un „politist legendar”, Berbeceanu a prezentat un tablou ingrijorator al sistemului judiciar romanesc. „Ceea ce s-a stricat in ultimii ani nu doar ca ne-a tinut pe loc, ne-a tras un urma rau de tot. Ca sa putem sa reparam si sa ajungem la nivelul la care eram acum 5-6 ani cred ca ne trebuie minim 10-15 ani”, a declarat Berbeceanu.

Traian Berbeceanu: Ceea ce s-a stricat in ultimii ani nu doar ca ne-a tinut pe loc, ne-a tras un urma rau de tot. Ca sa putem sa reparam si sa ajungem la nivelul la care eram acum 5-6 ani cred ca ne trebuie minim 10-15 ani. In perioada asta s-au schimbat generatii in structurile de aplicare a legii, foarte multi profesionisti au plecat prin pensionare, prin mutare in alte structuri. Au venit foarte multi lucratori tineri, fara experienta, cei de la care pot sa invete sunt tot mai putini.

Catalin Stefanescu: Inseamna ca banditii pot sa joace hora, sa fie veseli?

Traian Berbeceanu: Atunci cand se fac modificari legislative care vizeaza doar drepturi ale celor care se presupune ca au incalcat legea in detrimentul omului simplu, omului cinstit care nu are nicio legatura cu sistemul judiciar, care nu a platit o amenda, care nu a fost cercetat, care nu a fost trimis in judecata, cred ca este ingrijorator.

Catalin Stefanescu: Cetateanul contribuabil ce sa faca in situatia asta?

Traian Berbeceanu: Sa aiba rabdare si incredere. Lucrurile se vor schimba in mod cert, nu pot sa ramana asa. Mare parte dintre cei care sunt in sistem sunt de foarte buna credinta si se lupta sa aduca institutiile judiciare acolo unde trebuie sa fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri